fbpx

Сільські голови стануть старостами

Суспільство 17:26, 27.04, 2015

В ході адміністративної реформи на основі об'єднання територіальних громад, яку розпочали на Прикарпатті, зміниться статус і функції сільських голів.

За мешканцями сіл збережеться статус жителів сільської місцевості, оскільки це дає певні пільги, повідомив на прес-конференції з питань реформування місцевого самоврядування професор, доктор філософських наук, експерт з питань місцевого самоврядування Дмитро Дзвінчук.

А от голови сільських рад, як і власне сільські ради, відійдуть у минуле. 

"В населених пунктах, які увійдуть до об'єднання територіальних громад, буде запроваджена посада сільського старости. Він буде членом виконкому територіальної громади. Його повноваження та обов'язки визначатимуться Статутом територіальної громади, виходячи з потреб і можливостей такої", – пояснив експерт. 

За словами Дмитра Дзвінчука, зміна адміністративної системи породить кадровий голод.

"Вже відчуваємо загрозу кадрового голоду. Бачимо, що людей треба готувати до роботи в нових умовах. Для цього ініціювали створення порталу, на якому в он-лайн режимі люди, які будуть задіяні в процес реформ, мали змогу отримати відповіді на всі свої запитання", – повідомив пан Дзвінчук.

Портал  це проект. Все, що стосується адмінреформи в області наразі розміщується на сайті ОДА.

"Сьогодні немає не тільки порталу. Немає ще й тих, хто готовий давати відповіді на запитання. Цих людей також треба шукати і готувати",  сказав Дмитро Дзвінчук. Експерт відзначив, що адмінреформа буде йти шляхом спроб, помилок і їхнього виправлення. 

Тому процес об'єднання територіальних громад на Івано-Франківщині планують розпочати з пілотних проектів.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: