fbpx

Сільську медицину треба ставити на ноги не міфічними "реформами", а реальними кроками, – Шевченко.

Суспільство 16:24, 23.11, 2017

Відремонтували черговий об'єкт на 85-му окрузі. За сприяння Віктора Шевченка на заміну даху амбулаторії села Нижня Липиця, що на Рогатинщині, виділили майже чверть мільйона гривень.

"Коли ми на запрошення громади вперше сюди приїхали, склалось таке враження, що ця будівля – недіюча. Та виявилось, що амбулаторія реально працює. І обслуговує більш як тисячу людей із цього та сусіднього села. Тоді й вирішили: треба будь-що допомогти цим людям", – каже помічник-консультант народного депутата України Віктора Шевченка Роман Дашавець.

Ще донедавна тут була лікарня. Років з 10 тому через брак фінансування велика будівля перетворилась на амбулаторію. Її розмістили у частині першого поверху. Решта площі стоїть пусткою. Порожні приміщення для теперішнього медзакладу створюють чимало проблем.

"Дах протікав у багатьох місцях. Все давно відсиріло. Вікна старі, трухляві, подекуди їх зовсім немає. А у деяких палатах взагалі почала падати стеля. Ще трохи – і все могло провалитись на перший поверх, просто нам на голову", – розповідає головний лікар Нижньолипівської амбулаторії Наталія Крохмальна.

За словами медика, на численні звернення місцева влада села та району відповідала просто: "Немає коштів". Аж поки громада не звернулась до Віктора Шевченка. Нардеп посприяв у виділенні на заміну даху чверті мільйона гривень. Тож уперше за більш як 10 років у будівлі взялись наводити лад.

"На жаль, цей будинок відображає усю суть вітчизняної медицини на селі. Коли стеля падає на голову, а в амбулаторії немає навіть найнеобхідніших ліків. Відремонтований дах, звісно, значно покращить стан будівлі та не дасть їй руйнуватись надалі. Проте наступного року я намагатимусь посприяти у заміні вікон та дверей цього медичного закладу. Вважаю, що сільську медицину треба ставити на ноги не міфічними "реформами", а реальними кроками", – зазначив Віктор Шевченко.

Реклама

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: