fbpx

Сільський голова, який попався на хабарі в півмільйона гривень, може сісти на 12 років

Суспільство 11:18, 26.08, 2016

Сільський голова Березівки Тисменицького району Олександр Вара вимагав хабар від підприємця, який планував побудувати в селі автозаправку.

Як повідомляв КУРС, вчора в Івано-Франківську на хабарі затримали сільського голову Березівки, колишнього офіцера міліції Олександра Вару, який вимагав від підприємця майже 500 тисяч гривень хабара за виділення земельної ділянки. 

Заступник начальника слідчого відділу прокуратури Івано-Франківської області Віктор Корнута повідомив, що кримінальне провадження було розпочате ще у квітні цього року. 

Приватний підприємець звернувся до сільської ради з заявою про виділення у приватну власність земельної ділянки площею 0,2 га для будівництва автозаправки. Цю ділянку мав отримати представник суб’єкта господарювання з іншої області.

За свою "практичну допомогу" в цьому питанні сільський голова, діючи через посередника-депутата (голову громадського об’єднання), вимагав 500 тисяч гривень хабара.

25 серпня посадовців затримали оперативники Управління захисту економіки (УЗЕ) в Івано-Франківській області спільно зі слідчими прокуратури під час отримання другої частини хабара – 400 тисяч гривень. 70 тисяч гривень були отримані протягом квітня-червня за три прийоми.

Наразі дві особи затримані за ст. 208 Кримінального процесуального кодексу. Прізвища їх не називають, доки тривають слідчі дії.

За словами правоохоронців, підозрваним інкримінуватимуть ч. 3 ст. 368 чи ч. 4 ст. 368 ККУ (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Ч. 4 ст. 368 передбачає від 8 до 12 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю строком до 3 років, з конфіскацією майна.

Наразі тривають слідчі дії та вирішується питання щодо повідомлення посадовцям про підозру та обрання їм міри запобіжного заходу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: