fbpx

Сільський голова з Калущини, який майже рік воює в зоні АТО, не може отримати зарплату

Суспільство 13:03, 11.07, 2015

Ігор Кубрак, сільський голова Підмихайля Калуського району, з кінця серпня 2014 року – на навчаннях, а з жовтня – на Донбасі, та, незважаючи на це, гарантованої законом заробітної плати сільського голови не отримує. Каже, причина в особистій неприязні секретаря сільської ради.

59-річний житель Підмихайля є капітаном СБУ і з 15 жовтня перебуває у Краматорську. Цьому передували медичні обстеження в Івано-Франківську та місяць зборів у Світловодську (Кіровоградська область). Зараз пан Кубрак у місячній відпустці, яка закінчується 20 липня, саме в цей день він знову вирушає на Схід. Згідно із Законом України "Про військовий обов'язок і військову службу", допоки він на Донбасі, за ним повинне зберігатися робоче місце та зарплата. Та заробітну плату голови сільської ради за останні десять місяців Ігор Кубрак так і не отримав, пише "Калуш ФМ".

За його словами, він уже двічі, одного разу особисто та раз посередництвом дружини, подавав до сільської ради пакет документів, які підтверджують його участь в АТО. Бухгалтер сільської ради уже йому навіть нарахувала гроші, але секретар сільради розпорядження не підписала. Також, зі слів працівника СБУ, секретарем чинився тиск на бухгалтера, яка наразі у сільській раді не працює. Пан Кубрак стверджує, що на цей час просто не хоче заходити на своє місце роботи у сільську раду, тому що після кожного такого візиту секретар звинувачувала його у крадіжці грошей.

Зараз уже вісім місяців щодо ненарахування заробітної плати сільському голові триває судовий процес, який, як вважає Ігор Кубрак, спеціально затягується. Відбулось кілька засідань, які щоразу переносились на тривалі терміни. Так, останнє перенесли на два місяці. Воно відбудеться 27 липня, тобто за тиждень після від'їзду Кубрака на Донбас.

На сьогодні, за словами сільського голови, суддя у цій справі знаходиться у відпустці, секретаря теж немає. На жодному слуханні Ігор Кубрак через участь в АТО не був присутнім, тож його сторону у цій справі представляє прокурор Бороляк, який заявив, що це єдиний прецедент в Україні, коли учасникові АТО не хочуть виплачувати заробітної платні.

Конфліктують сторони не лише в цьому питанні. Секретар сільської ради є активною прихильницею приєднання Підмихайля до Калуша. З цього приводу навіть збиралася сесія. Та пан Кубрак заявляє, що провів схід села і люди виступають категорично проти такого об'єднання.

Також представник Служби безпеки України розповів, що подав заяву в прокуратуру, звинувачуючи секретаря сільської ради у махінаціях із землею. Зараз проти неї ведеться кримінальне провадження.

Два дні намагань додзвонитись у Підмихайлецьку сільську раду результатів так і не дали. Тому позицію та аргументи секретаря сільської ради почути не вдалось. Але редакція газети "КалушПРО" завжди готова надати можливість висловитись усім сторонам конфлікту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: