fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • Сірий сніг, чорний пил та ріст онкозахворювань: у Галичі взялися вирішувати проблему із забрудненнями від Бурштинської ТЕС

Сірий сніг, чорний пил та ріст онкозахворювань: у Галичі взялися вирішувати проблему із забрудненнями від Бурштинської ТЕС

Суспільство 16:42, 15.02, 2018

За останніх кілька років викиди з труб на Бурштинській ТЕС мають темно-сіре, а то й чорне забарвлення. Соцмережами ширяться фото з чорним осадом на підвіконнях, авто та випраній білизні. А мешканці навколишніх населених пунктів скаржаться, в районі значно зросла кількість онкозахворювань.

Тож активісти Галича ініціювали громадські слухання, аби нарешті почати реально вирішувати гостру екологічну проблему району.

В робочій нараді взяли участь представники місцевої громади, ДТЕК Бурштинської ТЕС та екологічної служби області.

“Люди вже не в змозі мовчати. Зокрема, йде мова про навколишні села, а це Більшівці, Бовшів, Поплавники. Із золовідвалу Бурштинська ТЕС скидає шлаки, що забруднюють ґрунтові води і криниці у Придністров’ї, Демешківцях, Поплавниках”, – розповідає координатор Галицької обласної організації партії “Руху нових сил” Ірина Горбаль.

Наразі створена робоча група для перевірки забруднень від діяльності Бурштинської ТЕС. До неї увійшли представники громад, екологічної служби. Уже наступного тижня має відбутися перше засідання, де  обговорять обов’язки кожного з членів.

“Громадськість дуже занепокоєна, адже екологічних служб в районах наразі немає. А це забрудення стосується не лише Галицького району, а навіть інших областей. Громада вимагає незалежної екологічної перевірки, залучення фахівців, які проведуть справжні дослідження на території усіх населених пунктів, в яких спостерігається осад. Якщо в комісію включені працівники екологічної інспекції, то така група може здійснювати перевірку, санстанція має право забирати ґрунти на перевірку. А ще люди вимагають вичерпної інформації про походження вугілля, яке використовується на виробництві Бурштинської ТЕС”, – каже Ірина Горбаль.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: