fbpx

Скандал: фракції УКРОПу і Самопомочі відмовляються брати участь у голосуванні на сесії міськради

Політика 12:51, 01.12, 2015

Перша сесія новообраної міської ради не обійшлася без конфліктів. Лідери деяких фракцій заявили про непрозоре формування постійних комісій у міській раді.

Представник УКРОПу в міськраді Володимир Олійник заявив про "ситуативну коаліцію" фракцій "Солідарності" і "Свободи", які протягнули "незаконне рішення". Що саме мав на увазі, депутат не пояснив. Очевидно, йдеться про обрання Оксани Савчук секретарем ради та проекти рішень щодо складу постійних депутатських комісій. В кожному разі, УКРОП пообіцяв не брати участі в наступних голосуваннях.

Колегу підтримала голова фракції "Самопоміч" Ірина Кулинич. "Обрали секретарем жінку, яка нічого не розказала про себе. У бюджетну комісію не включили нікого, крім "Свободи". Ми теж вважаємо недоцільним голосувати далі", – зазначила Кулинич. 

Міський голова Руслан Марцінків закликав депутатів утриматися від "політичних ігрищ".

Лідер міських "свободівців" Роман Онуфріїв нагадав, що потрібно приймати бюджет-2016. Віктор Анушкевичус відказав на це, що не треба наганяти страху на депутатів бюджетом. "Пане Руслане, я на вашому місці так не поступав. Нічого за тиждень не зміниться, нехай новообрані депутати ознайомляться з проектами",  звернувся екс-мер до нинішнього міського голови і закликав зробити перерву в сесії на тиждень. Натомість "свободівці" кинулися дорікати Віктору Анушкевичусу призначенням Руслана Гайди директором "Водоканалу" в останній день каденції. 

 

 

 

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: