fbpx

Скандальні паровозики на кільці біля франківського вокзалу обійшлися місту в 282 тис. грн

Суспільство 17:27, 15.11, 2017

Сумнівну "прикрасу" у вигляді паровозика з вагончиками за 282 тис. грн на замовлення міста встановив підприємець, близький до БПП "Солідарність".

Про це у своєму блозі на сайті Збруч повідомила громадська діячка Наталія Сербин. 

"Річ не тільки в безглуздій ідеї – ця чиновницька мрія обійшлася громаді міста в добру копійку", – зазначила Сербин.

У торгах на "Prozorro" підряд на облаштування клумби виграв підприємець Глобин Василь Васильович, який на минулих виборах балотувався у депутати в міську раду від партії "Солідарність". Його конкурентом (на торгах за "поровозики") був "свободівець" Ярослав Володимирович Дубас, який пропонував нижчу ціну, але не додав певних довідок, тому був дискваліфікований.

Декоративна клумба "Паровозик" та "Вагончик" з монтажем обійшлася франківцям у 282 400 грн. 

До речі, Ярослав Дубас – активний учасник “Prozorro”: в минулому успішно вигравав торги з благоустрою і в липні виконував роботи для комунального підприємства "Центр розвитку міста та рекреації", облаштовував пляж на міському озері за 270 000 грн, майданчик для вигулу тварин на вул. Молодіжній за 275 000 грн, встановив лавки на вул. Галицький у м. Івано-Франківську (33 300 грн). Звісно, це добре, але сам підприємець є лікарем-рентгенологом Івано-Франківської міської поліклініки №3, членом політичної партії ВО "Свобода", був депутатом Івано-Франківської міської ради 6-го демократичного скликання, а також балотувався в депутати на минулих виборах.

"Коли лікар займається облаштуванням пляжу, а депутати, кандидати займаються благоустроєм, риють траншеї, будують дороги, то для них політична діяльність – це бізнес, а не розвиток міста, не служіння громаді. Зате у нас є паровозики, тому чух-чух – тільки не вперед, а по колу", – підсумувала активістка. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: