fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Політика
  • "Скажу чесно, я коли одружувався, то менше хвилювався", – голова Люстраційного комітету Єгор Соболєв пояснив, навіщо вступає у партію

"Скажу чесно, я коли одружувався, то менше хвилювався", – голова Люстраційного комітету Єгор Соболєв пояснив, навіщо вступає у партію

Політика 12:20, 20.06, 2014

Голова Люстраційного комітету Єгор Соболєв разом з низкою відомих громадських активістів і політиків створюють партію "ВОЛЯ".

Про це Єгор Соболєв написав на своїй сторінці у Facebook та в блозі на Українській правді. 

 

 

 

"Завтра разом з Вікою Сюмар, Юрієм Дерев'янком, Олею Галабалою, Сергієм Тараном, Сергієм Івановим з Луганська, Русланом Форостяком з Одеси та громадськими активістами з багатьох інших міст об'єднуюся в партію "Воля". Так називалася наша громадська ініціатива. Вона проіснувала рік, за який ми встигли підняти Київ на боротьбу з підконтрольною Януковичу Київрадою та стати одними з організаторів Євромайдану. Тепер час перетворюватися на партію. Як людині, яка 18 років віддала журналістиці, мені страшно навіть вимовляти ці слова – "вступ до партії". Але іншого виходу я не бачу.

За сотню днів роботи в так і не утвореному офіційно, але все потужнішому Люстраційному комітеті я переконався – очищення держави неможливо без волі топ-посадовців. Якби ця воля була у генерального прокурора, у прем'єр-міністра, у голови Верховного Суду – повірте, в судах би вже з'являлося правосуддя, яким там досі і не пахне. Як і закон в роботі правоохоронних органів…" – пише Єгор Соболєв.

Партія організовується як мережа – без формального лідера. На місці члени партії можуть обрати координаторів. 

Мета партії, за словами Соболєва, – привести до влади якомога більше людей з Майдану. Активіст також назвав перші 5 головних завдань нової політичної сили: 

1. Люстрація кожного судді, прокурора, співробітника СБУ, міліціонера та держслужбовця із залученням суспільства та детектора брехні.
2. Армія за швейцарським зразком та потужними силами спецоперацій.
3. Дерегуляція економіки із творенням електронної держави, відкриттям кожної платіжки за гроші платників податків і спецконтролем за усіма витратами топ-посадовців.
4. Творення громад з передачею людям у власність багатоквартирних будинків та їхніх подвір'їв.
5. Творення потужних суспільних медіа.

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: