fbpx

Скинути вагу до літа: 5 дієвих порад

Стиль життя 19:37, 14.05, 2018

Пляжний сезон потребує роботи з тілом, а заразом варто подбати і про здоровий колір обличчя.

Весну потрібно провести з користю для себе і для фігури. Як це краще зробити, не перенапружуючись у спортзалі та не обмежуючи себе в задоволенні, з посиланням на експертів з дієтології та фітнесу пише "Країна здоров’я".

Поставте вагу в ванній кімнаті

Передусім − чіткий контроль, зважування двічі на день. С самого ранку, як ви тільки прокинулись, і перед відходом до сну. Ці прості дії не тільки покажуть ваш прогрес, але й дисциплінують, допоможуть виробити рішучість і силу волі. Отримані результати можна записувати в звичайний щоденник або встановити застосунок на свій смартфон. В останньому випадку ви зможете переглядати графіки, порівнювати свій прогрес з результатами інших користувачів.

Не хвилюйтесь, якщо одного разу вага покаже, що ви набрали цілий кілограм. Головне – не здаватися і рішуче рухатися далі.

Нормалізуйте свій сон

Наш організм полюбляє у всьому стабільність. Постійний недосип призводить до різкого збільшення ваги. Нічого не поробиш − дорослі люди мають спати не менше семи-восьми годин підряд. Причому відходити до сну треба до двадцять четвертої години. Ідеально − лягати приблизно о десятій та прокидатись разом з першими проміннячкам сонця. Дотримуйтесь такого режиму – і ви не будете мати проблем з самопочуттям та зайвою вагою.

Якщо у вас серйозні проблеми зі сном, зверніться до лікаря. З цим не можна жартувати, безсоння значно гірше, ніж декілька зайвих кілограмів.

Почніть, нарешті, нормально снідати

Правильне харчування – це не тільки обмеження себе в кількості калорій, а ще й дотримання чіткого графіка. Найважливіший прийом їжі − зранку. Що? В цей час у вас немає апетиту? Мабуть, ви лягли спати дуже пізно і поставили будильник таким чином, що вже немає часу на зарядку і сніданок. Що ж, потрібно обирати − або нічні посиденьки, або красива фігура і добре самопочуття.

Краще менше, але частіше

Більшість жінок, охочих скинути зайву вагу, починає героїчно відмовлятись від обіду чи вечері. Даремно, це призведе не до схуднення, а навпаки, до ожиріння. Коли організм помічає нерегулярність в отриманні їжі, він, що цілком природно, починає запасати калорії в жировій тканині. Ви відмовились від обіду? Що ж, процес метаболізму під час вечері буде змінено − у вас з’явиться шалений апетит, а здобуті калорії одразу підуть в стегна.

Не відмовляйтесь ні від обідів, ні від вечері. Ідеальний варіант − шестиразове харчування. Сніданок, другий сніданок, обід, полуденок, вечеря. Звичайно, порції повинні бути мінімальними.

Фізична активність може приносити задоволення

Якщо ви раніше не ходили в спортзал, краще не починати. Різкі рухи та кидання в крайнощі рідко призводять до позитивного результату. Краще почніть робити довгі піші прогулянки. Наприклад, якщо ви почнете ходити ранком на роботу пішки, це принесе значно більше користі, ніж якщо ви два рази в тиждень сходите в спортзал та "попрацюєте" на тренажерах. Та й силові вправи вам не допоможуть, потрібні циклічні тренування. Непогано буде почати відвідувати басейн. Плавання не тільки допоможе спалити зайві калорії, але й зніме стрес, розслабить та заспокоїть.

Не вірте в забобони, а вживайте якісні продукти

Оце героїчне відмовляння собі в солодощах − воно нікому не потрібне. Важливо відмовитись від неякісних продуктів, таких як дешеві шоколадні батончики, жуйки чи газовані напої. А якщо ви будете замовляти, скажімо, капкейки від Cake Studio Nonpareil, приготовані з натуральних, якісних та свіжих інгредієнтів, вашій фігурі ніщо не загрожує.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: