fbpx

Смаль закликав батьків контролювати якість харчування дітей у франківських школах та садках

Суспільство 09:30, 21.11, 2017

В Івано-Франківській ЗОШ №10 під час перевірки харчоблоку виявлено ряд порушень. Проводиться службове розслідування.

Про це  під час оперативної наради у міського голови повідомив директор департаменту освіти та науки Ігор Смаль. 

"Керівники закладів живуть від перевірки до перевірки. В школі №10 провели перевірку харчоблоку і виявили ряд порушень. Одним із них є те, що продається заборонена продукція. І коли приходить перевірка, працівники прибирають її з прилавків", – сказав Смаль.

Чиновник закликав батьків школярів слідкувати за якістю харчування дітей у школах то повідомляти про порушення у департамент.

"Хай батьки контролюють це питання і в разі виявлення хоча б незначних проблем звертаються в департамент освіти",  сказав Смаль.

Він додав, що джерелом отруєння у ДНЗ "Ластівка", ймовірно, став хворий працівник харчоблоку. 

"Проблема сталася після Тижня здорового харчування, що парадоксально",  додав Смаль. 

Міський голова Руслан Марцінків зазначив, що до нього телефонували батьки, схвильовані якістю харчування в СШ №10. З огляду на це провели санітарну перевірку і виявили, що й справді якість харчування незадовільна.

"Зараз за фактом ведемо службове розслідування. Я дуже вдячний активним батькам, які не залишаються осторонь шкільного життя своїх дітей. Завдяки їм ми можемо вчасно реагувати на проблеми і вирішувати їх. Ще раз наголошую, що харчування дітей має бути на найвищому рівні, тут халатності ніхто не допускатиме, будемо проводити стільки перевірок, скільки треба, аби діти були в безпеці. Не можемо допустити другого такого сумного випадку, який стався у ДНЗ "Ластівка",  сказав Марцінків.

Нагадаємо, діти і дорослі захворіли у ДНЗ "Ластівка" впродовж 21-22 жовтня. До лікувального закладу звернулося 15 осіб, було госпіталізовано 14 осіб, з них 11 дітей (1 дитина лікувалася амбулаторно). Прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом отруєння дітей у дитячому садку "Ластівка". Завідуюча дитячим садком відсторонена від посади.

Мер нагадав, що у бюджеті на наступний рік планують на 50% збільшити зарплату кухарям в ДНЗ. Також музичним керівникам та фізкультурникам.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: