fbpx

Сморід, антисанітарія, гризуни: десятиліття мешканці Тисменицької, 238 та 240 живуть на воді. ФОТО

Суспільство 15:32, 23.06, 2017

Активісти ГО Олександра Шевченка "Новий Івано-Франківськ" звернулись за допомогою до депутата міської ради Віталія Мерінова. Мешканці будинків 238 та 240, що на вулиці Тисменицькій, уже десятиліття живуть на воді. Більш як сотня квартир роками потерпає через прогнилі труби.

"Воду з підвалу періодично викачують. Раз у рік. І все. Ми живемо у постійному смороді. Влітку неможливо відкрити вікно. А ще дошкуляють комарі, миші, щурі. Розумієте, через постійну вологу наші будинки руйнуються на очах", – каже мешканка Тисменицької, 240, активістка ГО "Новий Івано-Франківськ" Галина Галуга.

"Ми разом із мешканцями оглянули підвали їхніх помешкань. Ситуація плачевна. Підвали стоять у воді. Нечистоти чомусь не потрапляють у зовнішні мережі, у централізовану каналізацію, а залишаються у підвалі. Я думаю, що все через старі діряві труби", – каже депутат міської ради від "Українського об’єднання патріотів – УКРОП" Віталій Мерінов.

До речі, у 240-му будинку вже створили ОСББ. Люди подали проект на заміну внутрішньобудинкових мереж. Ціна – 110 тисяч гривень. Половину має виділити міська влада. Другу – мешканці. Проте не всі вони мають можливість зробити свій внесок.

"За фінансовою підтримкою люди звернулись до народного депутата України Олександра Шевченка. Але щоб вирішити цю проблему і замінити старі труби, треба обстежити і зовнішні мережі. Тому сьогодні ці підвали оглянуть представники "Водоекотехпрому". Я ж сприятиму у вирішенні цієї проблеми", – наголосив Віталій Мерінов.

На правах реклами

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: