fbpx

Снятинський суд дав рік умовно водію мопеда, який збив пенсіонерку на смерть

Суспільство 19:36, 15.04, 2016

Снятинський районний суд виніс вирок водію мопеда, який порушив правила безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть пенсіонерки.

Дорожньо-транспортна пригода трапилася 8 вересня минулого року. Водій, керуючи мопедом марки "Аlfа", без реєстраційного номерного знаку, рухався зі швидкістю близько 30-40 км/год. по вул. Незалежності у селі Потічок Снятинського району в напрямку села Стецева.

В цей час потерпіла переходила дорогу, чим створила небезпеку для руху водію мопеда. Однак, як йдеться в рішенні суду, водій не знизив швидкість та невірно зреагував на небезпеку для руху. У результаті збив жінку похилого віку, яка отримала травми, несумісні з життям.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав повністю. Зазначив, що усвідомлює неправомірність скоєного ним діяння та щиро розкаюється у вчиненому.

Так, Снятинський районний суд визнав чоловіка винним у вчиненні злочину, передбаченого ст. 286 ч. 2 КК України та призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі на 3 роки з позбавленням права керувати всіма видами транспортних засобів терміном на 1 рік.

Однак на підставі ст. 75 КК України одразу звільнив підсудного від призначеного основного покарання з випробувальним терміном 1 рік.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: