fbpx

Снятинці вимагають від прокуратури пришвидшити розслідування ситуації з дитячим будинком-інтернатом

Суспільство 12:28, 25.12, 2014

Сьогодні представники громадськості, які виступають проти звільнення директора Снятинського дитячого будинку-інтернату Леонтія Шимчука, приїхали з райцентру під прокуратуру Івано-Франківської області з вимогою пошвидше завершити кримінальне провадження, відкрите за повідомленнями у ЗМІ про знущання над вихованцями дитбудинку.

Працівник інтернату Наталя Гордашко розповіла, що в умовах, поки проходить слідство, працівники інтернату не можуть нормально виконувати свою роботу, а вихованці не можуть заспокоїтись.

"На сесії облради роботу нашого директора визнали незадовільною. Кримінальне провадження розпочато. Дуже довго воно тягнеться. Будинок не працює практично. Діти розстроєні. Вони бачать, що міліція натовпом ходить кожного дня по три-чотири рази… В колективі теж всі розшарпані. Ми не можемо працювати!" – заявила Наталія Гордашко.

У прокуратурі зазначили, що кримінальне провадження відкрили не надто давно – на початку грудня за повідомленнями у ЗМІ, а потім отримали і відповідну заяву. Особу заявника згідно з таємницею слідства не називають. Оголосити дату завершення кримінального провадження не можуть, оскільки тривають слідчі дії і щодня з’являється ряд нових фактів, які потрібно перевіряти.

"На цей час, враховуючи суспільний резонанс і всі інші речі, які відбуваються навколо цієї події, слідчими вживаються відповідні заходи для того, щоб у повному обсязі дослідити всі обставини кримінального правопорушення. Лише після цього буде прийматись рішення", – констатував працівник  обласної прокуратури Василь Федорович.

Громадськість звернулася до представників обласної прокуратури з проханням долучитися до розслідування і приїхати в район, а не лише приймати звіти на місці, мовляв, в Снятині є "заінтересовані" особи, через яких слідчі дії можуть проводитись недостатньо об’єктивно.

Нагадаємо, 23 грудня активісти вже приходили до Василя Скрипничука і він вже пообіцяв призначити Леонтія Шимчука виконуючим обов’язки директора Снятинського дитбудинку з 1 січня 2015 року після закінчення його контракту. 

Також снятинці розповіли, що під час зустрічі з в. о. директора департаменту соціальної політики Івано-Франківської ОДА Ярославою Ульванською вона запевняла, що питання про продовження контракту з Леонтієм Шимчуком на розгляд сесії облради винести неможливо через відкрите кримінальне провадження.

В прокуратурі зазначили, що кримінальне провадження відкрите не проти директора закладу, а на перевірку факту знущання над вихованцями інтернату і в законодавстві такого положення немає, яке би забороняло продовжувати контракт з керівником. Активісти подали інформаційний запит в департамент соцполітики для роз’яснення. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: