fbpx

Сьогодні – Вознесіння Господнє: що можна і не можна робити в цей день християнам

Суспільство 09:36, 17.05, 2018

Послідовники християнської віри на сороковий день після Світлого Христового Воскресіння відзначають Вознесіння Господнє.

Християни сьогодні відзначають одне з найважливіших свят у році – Вознесіння Господнє. День приурочений до такої події Нового Завіту, як сходження Ісуса Христа до престолу свого Батька – Всевишнього.

Вважається, що саме в цей день Ісус потрапив в Рай, закінчивши свій земний шлях. На 40-й день після свого воскресіння він вознісся на Небо у плоті і знайшов Царство небесне. В пам'ять про цю подію і про обіцянку Христа щодо свого другого пришестя було прийнято рішення встановити свято Вознесіння Господнього.

Цікаво, що щороку це свято завжди припадає на четвер. Тут також простежується прямий зв'язок з Пасхою Христовою. Адже число 40 не ділиться на 7 без остачі, тому дата свята ніяк не може припадати на неділю або будь-який інший день, крім четверга. 

Що можна робити на Вознесіння?

Шанувати пам'ять предків. Молитися, славити Ісуса і його Батька (відправляти в Небеса свої благання можна не тільки в храмі, але і вдома).
Перебувати в колі своєї родини. Думати про хороше.
Допомагати всім стражденним людям (юродивим, вбогим, калікам).
Будувати оптимістичні прогнози на майбутнє.
Радувати своїх родичів подарунками.
Просити у Христа про виконання заповітних бажань через щирі молитви. Вважається, що в цей день Ісус доступний абсолютно всім людям.

 

Що не можна робити в день Вознесіння?

Щоб Ісус був милостивий, завжди і у всьому допомагав, оберігаючи вашу сім'ю, треба правильно з духовної точки зору провести святковий день:

не лихословити;

не ігнорувати можливість зайнятися благодійністю, допомагаючи знедоленим і бідним;
не лаятися і не з'ясовувати стосунків з ким-небудь;
не виконувати певну роботу по дому. Тут мається на увазі прання та прасування білизни, підмітання і миття підлоги, збір пилу, будівництво надвірних будівель, колодязів, штопання та шиття одягу;
не пліткувати, не хулити;
не промовляти фрази "Христос Воскрес" і "Воістину Воскрес", оскільки в день Вознесіння Плащаницю виносять за межі храмів;
не допускати негативних думок і не впадати у відчай.

Сьогодні у всіх храмах традиційно відслужать урочисті Літургії. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: