fbpx

Сьогодні у Польщі обирають Президента

18:13, 10.05, 2015

У Польщі відбувається голосування за кандидатів на посаду Президента.

Полякам належить вибирати з 11 кандидатів, пише "Інтерфакс".

Згідно з опитуваннями громадської думки, фаворитами перегонів є нинішній президент Польщі і представник партії "Громадянська платформа" Броніслав Коморовський, кандидат від націонал-консервативної партії "Право і справедливість" Анджей Дуда, а також незалежний кандидат і колишній рок-музикант Павло Кукіз.

За даними агентства "Блумберг", жоден з претендентів поки не набирає необхідної кількості голосів для перемоги в першому турі. Так, за Коморовського планують віддати свої голоси 35% респондентів, за ним слідує Дуда з 29% та Кукіз з 15%.

У разі проведення другого туру виборів чинний глава Польщі може набрати 53% голосів проти 36% у Дуди, відзначає "Блумберг".

Згідно з повідомленням британської газети "Гардіан", частина виборців підтримають кандидатів з більш радикальними поглядами. Так, близько 5% планують підтримати представника партії KORWiN Януша Корвіна-Мікке.

Про участь у виборах глави держави Коморовського стало відомо на початку лютого цього року. Серед основних пріоритетів чинний президент країни виділив посилення безпеки і ролі Польщі, підтримку молоді, підтримку конкурентоспроможності польської економіки і боротьбу з демографічною кризою.

У тому випадку, якщо президента не вдасться обрати в першому турі, другий тур виборів відбудеться 24 травня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: