fbpx

Солдата, який на Прикарпатті збив дитину і сховав тіло, засудили на 6 з половиною років

Суспільство 15:04, 11.12, 2017

Яремчанський міський суд виніс вирок Василю Бублику, який у червні збив 9-річного хлопчика та сховав його тіло на березі Пруту.

Як повідомляв КУРС, 18 червня 22-річний водій “Ауді” Василь Бублик в селі Микуличин Яремчанської міської ради збив 9-річного хлопчика. Дитина загинула. Водій-винуватець спробував приховати сліди злочину: взяв дитину в машину, аби начебто відвезти в лікарню, але дорогою залишив тіло на березі річки, а машину сховав. Як виявилося, чоловік керував автомобілем під дією наркотиків. Знайти винуватця аварії допомогли активісти “Авто Євро Сили”

Обвинувачений у суді вину визнав частково. Розповів, що повертався з Говерли, де відпочивав з друзями. Як йдеться у вироку суду, водій, коли збив хлопчика, в автомобілі був не сам – з ним їхали троє пасажирів.

В Микуличині його авто занесло через мокрий асфальт, і він збив хлопчика, який йшов краєм дороги. Після цього він зупинився, взяв хлопчика на руки, поклав його в автомобіль і поїхав у лікарню міста Яремче. Двоє дівчат вийшли з автомобіля по дорозі. А водій з товаришем, коли зрозуміли, що хлопчик мертвий, залишили його тіло на березі річки. Після того водій загнав автомобіль в гараж тітки. Він переконував суд, що не перебував під дією наркотиків, та просив вибачення у родичів загиблого хлопчика.

Суд визнав Василя Бублика винним за ч. 2 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого) та ч. 1 ст. 135 КК України (залишення в небезпеці) і призначив йому покарання 6,5 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 3 роки.

Засуджений також за рішенням суду має сплатити родині загиблого хлопчика 26 334,1 грн матеріальної шкоди та 300 тисяч гривень – моральної.

Вирок може бути оскаржений в апеляційному суді.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: