fbpx

Сонячну електростанцію, яка заощаджує 80% витрат на світло, встановлять на Коломийщині

Суспільство 08:47, 12.10, 2015

Альтернативним джерелом енергії за програмою ООН обладнають навчально-виробничий комбінат в коломийському селі Спас на Франківщині.

У Коломийській районній раді в рамках Проекту Європейського Союзу та Програми розвитку ООН "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду", який успішно реалізується в районі, відбувся Форум Місцевого Розвитку району.

У заході взяли участь голова райдержадміністрації Любомир Глушков, голова районної ради Богдан Болюк, голова Комітету економістів України Андрій Новак, координатор проекту МРГ в області Леся Хомин, пише прес-служба Коломийської РДА.

Громади самі вирішують, яку проблему в селі потрібно вирішити першочергово, районна влада тільки підтримує і співфінансує їхні ініціативи. Зокрема, в цьому році підтримано проекти чотирьох громад, на співфінансування яких з районного бюджету виділено кошти в сумі 200 тисяч гривень.

Зокрема, планують запровадити інноваційні технології в системі енергопостачання в Спаському НВК (село Спас) із застосуванням альтернативних джерел енергії (енергії сонця) загальною вартістю 402,2 тисяч гривень. Суть проекту – встановлення сонячної електростанції та приєднання її до зовнішніх мереж електропостачання з метою здешевлення витрат на електроенергію цього навчального закладу.

Сонячні батареї будуть виробляти електроенергію, подавати її в загальну мережу, а заклад буде оплачувати тільки 20% витрат за транспортування електроенергії. Тобто економія становить 80%. Вже оголошено тендер на виконання робіт за проектом.

 

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: