fbpx

Соціальні педагоги та практичні психологи Надвірнянщини навчалися ідентифікації постраждалих від торгівлі людьми

Суспільство 19:16, 28.01, 2017

Днями працівники Івано-Франківського Карітасу провели семінар-тренінг на тему "Ідентифікація осіб, які постраждали від торгівлі людьми" для соціальних педагогів та практичних психологів з Надвірнянського району.

Присутні на тренінгу отримали кваліфіковані пояснення щодо того, як виявляти тих, хто могли потрапити у тенета торгівців людьми, як правильно налагоджувати контакт з постраждалими, адже вони доволі часто не усвідомлюють, що стали жертвами економічного та психологічного насильства. Перший час після повернення потребують допомоги як психологічної, так і соціальної.

Завдання працівників, які займаються виявленням  осіб, постраждалих від торгівлі людьми, – не тільки виявити їх, але й створити комфортні та безпечні умови для них. Тому для кращого засвоєння отриманої інформації учасники працювали в групах з використанням рольових ігор, під час яких розглядали ситуації, змодельовані на конкретних історіях.

Працівники Карітасу відповідали на запитання, яких було чимало, адже, як виявилось, деякі учасники тренінгу мають знайомих, які, ймовірно, постраждали від торгівлі людьми. Отже, наступним спільним кроком буде залучення цих людей до програм допомоги постраждалим від торгівлі людьми з боку держави та Карітасу.

"Тренінг приніс багато користі психологам та соціальним педагогам, в тому числі з гірських населених пунктів, адже вони отримали вичерпну фахову інформацію щодо того, як працювати разом з Карітасом, управлінням соціального захисту з постраждалими від торгівлі людьми, – розповіла методист Надвірнянського районного центру практичної психології та соціальної роботи Наталія Холодецька.  Цікавою була також інформація про те, як ідентифікувати постраждалих та як з ними спілкуватися, щоб допомогти їм вийти із складної життєвої ситуації внаслідок торгівлі людьми".

Захід відбувся у рамках проекту "Підтримка діяльності мережі консультативних центрів для людей, що потерпіли від торгівлі людьми" за фінансування МБФ.

 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: