fbpx

Соціальні працівники привертають увагу до проблеми поширення СНІДу

Здоров'я 22:12, 19.05, 2014

Щоб привернути увагу молоді до проблеми поширення СНІДу та профілактики цього захворювання, фахівці обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді провели інформаційно-просвітницьку зустріч, присвячену Всесвітньому дню пам’яті людей, які померли від СНІДу.

Про це повідомили Kurs'у у відділі прес-служби Івано-Франківської ОДА.

Серед учасників зустрічі були волонтери обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, студенти кафедри соціальної роботи педагогічного інституту  Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника, представники благодійного фонду «Захід шанс» та ін. Упродовж заходу було презентовано відеолекторії на теми: «Життя. Давати надію», «Життя для того, щоб любити», а також відбулося обговорення шляхів попередження поширення ВІЛ-інфекції.

Довідково:

За рішенням Всесвітньої організації охорони здоров’я у третю неділю травня проводиться День пам’яті померлих від СНІДу. Вперше цей день відзначався ще у 1983 році в Сан-Франциско (США). На той момент у світі було зареєстровано лише кілька тисяч випадків захворювання на цю страшну хворобу, про яку практично нічого не було відомо. Організаторами проведення акції пам’яті померлих від СНІДу стали люди, яких особисто торкнулася ця трагедія, що пережили біль втрати рідних і друзів.

Статистика померлих від СНІДу в світі катастрофічна. Від цієї хвороби померло людей більше, ніж було вбито у Другій світовій війні.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: