fbpx

На Прикарпатті вимагають відпускати кодеїновмісні препарати виключно за рецептами

Здоров'я 12:48, 27.11, 2014

Союз споживачів медичних послуг, лікарських засобів та виробів медичного призначення звернувся до постійної комісії з питань охорони здоров'я, сім'ї, материнства та дитинства із проханням про переведення кодеїновмісних апаратів на відпуск виключно за рецептами.

Про це йшлося на засіданні комісії з питань охорони здоров'я, сім'ї, материнства та дитинства.

Голова комісії Манолій Піцуряк зазначив, що таке звернення пов’язане зі збільшенням рівня наркоманії в державі.

"Кодеїновмісні препарати відпускаються на цей час без рецептурних бланків. Є підтримка ряду обласних рад, і Союз споживачів медичних послуг, лікарських засобів та виробів медичного призначення звернувся до нашої обласної ради", – зазначив Манолій Піцуряк.

Він навів цифри: у 2009 році було реалізовано 4 млн упаковок "Кодтерпіну", а в 2012 році – 14 мільйонів, хоча до цього вони відпускались без рецепту.

"За інформацією фахівців доказової медицини, вказані препарати застосовуються лише для усунення симптомів кашлю, а не для його лікування, а на аптечних полицях достатньо альтернативних ліків без кодеїну, і динаміка їх продажів у порівнянні з кодеїновмісними не змінилась",  йдеться у зверненні.

Остаточне рішення про винесення питання на розгляд сесії облради прийняти не вдалося через те, що з 9 членів комісії присутніми були лише троє і не зібрався кворум, необхідний для проведення голосування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: