fbpx

ПНУ спільно з університетом турецького міста Карабюк створить міжнародний пленерний центр

Суспільство 10:33, 29.11, 2017

Днями в рамках двосторонньої Угоди про співпрацю Прикарпатський університет відвідала делегація з Університету міста Карабюк, Туреччина.

Турецьку делегацію очолив ректор університету міста Карабюк, професор Рефік Полат.

У зустрічі ректорів обох вишів, професорів Ігоря Цепенди та Рефіка Полата взяли участь науковці університетів та заступник директора Інституту металофізики імені Г. В. Курдюмова НАН України професор Георгій Фірстов.

І український, і турецький виш є класичними університетами, які здійснюють освітню діяльність за різними напрямами, починаючи від точних наук і до мистецтва. Відтак головною темою двосторонніх перемовин було визначення пріоритетних напрямків подальшої співпраці з питань наукової, освітньої та культурної діяльності. 

Ректор ПНУ Ігор Цепенда презентував турецьким колегам ряд міжнародних наукових та освітніх проектів, над якими працює сьогодні виш, та запропонував долучитися до міжнародних проектів зі створення Центру зустрічей студентської молоді та Пленерного центру з живопису. У контексті цього акцентувалося на проведенні спільних наукових форумів, тренінгів, виставок, майстер-класів за участі викладачів та студентів обох університетів.

Представники турецького вишу виявили зацікавленість в реалізації цих проектів та у поглибленні загальної академічної і наукової співпраці з ПНУ. 

"У сучасному світі турецькі університети, як і університети інших країн, мають потребу в пошуку партнерів. Адже, щоб розвиватися, університету потрібна міжнародна співпраця. З Прикарпатським національним університетом ми маємо багато спільних сфер, де можна співпрацювати, і ми будемо поглиблювати наші зв'язки, реалізовувати спільні проекти, обмінюватися викладачами, студентами, проводити спільні конференції", – підкреслив він. 

Представники делегації ознайомилися з досягненнями лабораторії робототехніки, яка діє при ПНУ, та побували в лабораторіях фізико-технічного факультету.  

На завершення зустрічі ректор університету міста Карабюк Рефік Полат вручив своєму колезі Ігорю Цепенді пам'ятну нагороду та подякував за співпрацю.

Викладач університету міста Карабюк, голова ГО "Українська спілка" міста Анкара Юлія Білецька висловила вдячність ректору Ігорю Цепенді та викладачам ПНУ за організацію освітнього тренінгу для вчителів української Суботньої школи Анкари, який проходив цьогоріч влітку на базі університету. Вона вручила ректору подяку від ГО "Українська спілка" за співпрацю та особистий внесок у розвиток української культури в Туреччині.  

Міжнародна співпраця між Прикарпатським національним університетом імені Василя Стефаника та Університетом Карабюка (Туреччина) була започаткована у лоютому цього року. У рамках двосторонньої Угоди про співпрацю делегація Прикарпатського національного університету на чолі з ректором, професором Ігорем Цепендою нещодавно побувала з робочим візитом у Туреччині.   

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: