fbpx

Співробітник російського посольства протаранив у Києві автівку таксі і намагався втекти з місця ДТП

Суспільство 19:11, 01.04, 2018

Приблизно о 00:30 у Києві автомобіль дипломатичного представництва РФ "Volkswagen" з номерним знаком D001067 в'їхав у припарковану автівку таксі КІА.

Співробітник посольства РФ, який спричинив ДТП, намагався втекти з місця події. Про це повідомив "Українській правді" речник Нацполіції Ярослав Тракало.

"Після опівночі в Подільському районі на вулиці Нижній Вал водій автомобіля Volkswagen Passat на дипломатичних номерах посольства РФ не впорався з керуванням і здійснив зіткнення з одним із припаркованих на узбіччі транспортних засобів", – сказав він.

За словами Тракала, обійшлося без жертв і потерпілих, обидва транспортні засоби отримали механічні пошкодження. Свідки події викликали поліцію.

"Водій намагався залишити місце ДТП, однак був зупинений громадянами і співробітниками патрульної поліції, які приїхали на виклик",  зазначив речник Нацполіції.
Він повідомив, що, за словами патрульних, водій перебував у стані алкогольного сп'яніння – відчувався відповідний запах з ротової порожнини, була помітна втрата координації та мала місце агресивна поведінка. Від проходження тесту на приладі "Драгер" він відмовився.

За словами Тракала, водій пред'явив картку співробітника посольства Російської Федерації. На місце події прибули співробітники диппредставництва РФ.

"Оскільки винуватець ДТП показав картку співробітника посольства дипломатичної установи, згідно з міжнародно-правовими договорами, патрульні не складали на нього постанову про адмінправопорушення",  повідомив речник поліції.

Водночас патрульні склали рапорт, у якому детально описали те, що сталося.

"Копію цього рапорту буде передано до МЗС України для прийняття подальшого рішення по цій справі",  зазначив Тракало.  

Водночас він не підтвердив розповсюджену раніше ЗМІ інформацію, що в автомобілі посольства РФ перебував іще пасажир, який зник з місця події.

Разом з тим, речник поліції повідомив, що мала місце конфліктна ситуація між перехожими і водієм Volkswagen Passat, однак поліція не допустила бійки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: