fbpx

Спортсмен та патрульний з Калуша потрапив у ТОП-10 чемпіонату Європи з рогейну

Спорт 09:33, 25.04, 2017

22 квітня в італійському місті Сан-Джиміньяно проходив чемпіонат Європи з рогейну. В складі збірної України виступив калушанин Сергій Моспан.

У цьогорічному чемпіонаті Європи у складі збірної України взяли участь четверо прикарпатців: з Калуша, Яремчі, сіл Татарова і села Підпечерів, пише Місто.

Сергій Моспан –  дворазовий чемпіон світу та Європи з рогейну, інспектор патрульної поліції Івано-Франківська та один із учасників чемпіонату. Він розповів, що в попередніх чемпіонатах бігав у категорії юніорів до 23 років. Тоді здобував у більшості перші місця. У цьогорічному чемпіонаті Європи вперше брав участь у елітній групі 24-40 років. Сергій здобув 8 місце, враховуючи, що учасників було більше трьохсот, та змаганнями задоволений:

“Змагання пройшли чудово. Ми пробігли понад 100 км. Також вразила надзвичайно гарна місцевість“, – каже спортсмен.

До слова, нещодавно калушанин отримав відзнаку кращого спортсмена Калуша та області.

Довідка. Рогейн та рогейнінг (англ. rogaining) — вид спорту, близький до спортивного орієнтування, пригодницьких перегонів, гірських марафонів та інших видів спорту. Формально його можна вважати командним добовим орієнтуванням по вибору, хоча насправді він значно відрізняється від класичного спортивного орієнтування.

Рогейн в його класичному 24-годинному варіанті — командний вид спорту. Міжнародний стандарт передбачає участь у змаганнях з рогейну команд чисельністю від двох до п'яти осіб, які не мають права розділятися на дистанції. Основне завдання — набрати за обмежений проміжок часу (зазвичай 24 години, але змагання проводяться і в скороченому форматі — 6, 8, 10, 12 годин) максимальну суму очок, які присуджуються за відвідування контрольних пунктів, встановлених на місцевості.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: