fbpx

Спортивне харчування – для чого воно необхідне?

Стиль життя 09:49, 14.02, 2019

Як не дивно, спортсменові складніше дотримуватися правильного харчування, ніж відвідувати спортивний клуб та викладатися там на всі 100%. При цьому кожен розуміє, що саме харчування має вирішальну роль в наборі м'язової маси, підтримці енергії та й взагалі здоров’я.

Тому раціон має бути збагачений важливими амінокіслотами bcaa та іншими цінними складниками, які повною мірою може дати професійне спортивне харчування.

 

Для чого потрібен протеїн

Білок або протеїн – основний будівельний матеріал всього організму. У разі дефіциту цього компонента починається процес заміщення жировою тканиною, що небезпечно для здоров’я та негативно для естетики тіла.

Отримати необхідну кількість білка з їжі дуже складно. Щоб отримати 30-35 грамів чистого протеїну з продуктів харчування, потрібно буде їсти дуже багато і не менш як 7 разів на день. Ви вже здогадалися, до чого це призведе?

Тому варто ввести в раціон протеїн – висококонцентрований продукт, який містить чистий білок (яєчний, молочний або соєвий). Достатньо приготувати напій згідно з інструкцією або рекомендацією тренера та вжити.

1

Таким чином, ваш організм отримає необхідну кількість будівельного матеріалу, енергію без зайвих калорій, жиру та величезних порцій їжі.

 

Для чого потрібні енергетики

Щоб підтримувати необхідну інтенсивність й тривалість тренінгу, необхідна енергія, яку організм отримує з вуглеводів. Але ці компоненти досить калорійні, тому ваші зусилля можуть бути марними. Щоб уникнути цього, достатньо вжити спортивний енергетик. Це безпечні та якісні напої, але варто пам’ятати про інструкцію і не зловживати ними.

 

Для чого потрібні амінокислоти

З цими компонентами така ж історія, як і з білком, – якщо в організмі не буде достатньої їх кількості, ваші м'язи просто не будуть рости. Але, на відміну від протеїну, який хоча б частково можна отримати з їжею, найважливіші амінокислоти доступні лише через вживання спеціальних добавок або спортивного харчування. Це особливо стосується таких незамінних, але вкрай необхідних bcaa "амінок".

Дефіцит амінокислот, який виникає під час фізичних навантажень, призводить до того, що організм намагається поновити їх склад за рахунок власних м’язів, просто "з’їдаючи" їх.

Таким чином, спортивне харчування покриває всі потреби активного організму, піклується про здоров’я, надає енергії. Все це відображається на якості та тривалості тренінгу і результаті, який ви отримаєте.

Головне – обирати спортивне харчування в надійних магазинах, які мають сертифікати на продукцію. Також варто попередньо консультуватися з власним тренером, вживати коктейлі та напої тільки за інструкцією.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: