fbpx

Спортивний преміум і футуризм: тест-драйв NEW Peugeot 508 на франківських дорогах. ФОТО

Суспільство 14:34, 01.05, 2019

Після грандіозної прем’єри фастбека NEW Peugeot 508 на Женевському автосалоні автолюбителі Івано-Франківська очікували старт його продажів в Україні.

У квітні ця автоновинка потрапила і до офіційного представника бренду Peugeot в Івано-Франківській області – автосалону "Модерн-Авто". Тож у найгарячішу пору заторів – Передвеликодню п’ятницю – ми не побоялися корків на дорогах та випробували NEW Peugeot 508 у Франківську.

 

Хто такий фастбек

Peugeot характеризує цю нову модель як "п'ятидверний купе-седан". Самі ж французи назвали його фастбек – це натяк на спортивність і швидкість.

NEW Peugeot 508 – автомобіль досить великого розміру бізнес-класу, що дозволяє зарахувати його одразу до двох класів авто – "D" та "Е". Тож новий Peugeot 508 буде особливо цікаво спробувати прихильникам Toyota Camry і VW Passat.

1

 

Нотки спортивності

Перше, що кидається в очі, – низький силует NEW Peugeot 508. Це не оптична ілюзія – дійсно, висота фастбека від землі всього 1.4 м. Така "низька посадка" дозволяє легко притискатися на швидкості до дороги та швидко реагувати на рухи водія.

До речі, ця риса NEW Peugeot 508 припаде до смаку тим, хто фанатіє від агресивної манери їзди. Адже жорсткість підвіски посилюється у режимі "Спорт", що можна обрати на центральній консолі приладів. У порівнянні з "Екорежимом", що теж доступний у NEW Peugeot 508 на вибір водія, "Спорт" дозволяє відчути найменші рухи керма, а при високій швидкості машина рухається неймовірно впевнено. Тоді як "Екорежим" переводить авто у плавне кермування.

2

Особливої агресії у зовнішньому вигляді додає решітка радіатора та довгі світлодіодні ходові вогні, що нагадують ікла хижака. Власне, саме "ікла" стали особливою впізнаваною рисою автоновинки.

Ще одна абсолютно стильна деталь NEW Peugeot 508 – безрамкові двері. Це, власне, і є родзинка стилю, адже використана від справжнього спорткупе. Після закривання дверей скло автоматично дотягується та притискається до кузова.

3

Для справжніх поціновувачів автомобілів спортивного стилю приємним бонусом стане задня частина NEW Peugeot 508. Вона, порівняно з передньою, лаконічна, компактна та абсолютно футуристична. Якщо казати відверто, її розробники позичили у своєї ж моделі – концепт-кару Peugeot e-Legend. Тож виглядає вона досить-таки концептуально.

4

Що стосується багажника в "хвостовій" частині Peugeot 508, завдяки тому, що його кришка піднімається разом із заднім склом, навантаження/вивантаження зручні, а об’єм багажника – 487 л.

5

 

Все для водія

Завдяки організації простору водія i-Cockpit у NEW Peugeot 508 пілот цієї автівки отримує всі переваги.

Компактне кермо, яке, до слова, дещо дивно сприймається після звичних розмірів "бубликів", адже дійсно дуже мініатюрне. Але за хвилин 10 до цього звикаєш і починаєш навіть кайфувати, бо тут французи продумали таки до дрібниць: невелике кермо на рівні погляду водія не перекриває панель приладів, тож є лише ви і дорога, і датчики перед очима.

6

Поряд є широкий 10” HD сенсорний екран з українською розкладкою та "піаніно" пілота. Багато функцій екрана і переходи в розділи меню дублюють клавіші, що полегшує налаштування, а за відчуттями переносить у салон майбутнього. І панель, і дисплей  противідблискуючі, тому навіть на яскравому сонці видно на них все відмінно.

Ще один приємний бонус, де пощастило і пасажиру поруч водія, – крісла, що наче огортають зручністю. Бо вони обладнані елекромасажерами. Один знайомий автолюбитель, лікар за сумісництвом, каже, що електромасажер в автомобілях Peugeot найкращий з усіх автомобілів. Може, просто фанат, але спробувати варто.

 

Додаткові технології

Асистент нічного бачення: в передній частині решітки є інфрачервона камера нічного бачення, що дозволяє помічати тварин та пішоходів на відстані від 200 до 250 метрів у неосвітлених частинах дороги. Зображення демонструється на моніторі та супроводжується звуковим сигналом.

Full park assist: технологія пропонує повністю автоматизовану допомогу під час паралельного чи перпендикулярного паркування. Система виявляє доступне для паркування місце та починає паркуватися. При цьому водій навіть не торкається керма чи педалей – система газує та гальмує сама. Ця ж система допомагає випарковуватися.

7

 

Технічні характеристики та вартість

Новий Peugeot 508 доступний в трьох комплектаціях: Active, Allure і GT-Line. У базовій комплектації Active з бензиновим 1.6 л PureTech потужністю 150 к.с. його ціна  від 772 100 грн і від 808 500 грн з дизелем 1,5 л потужністю 130 к.с. Комплектація Allure стартує з 873 500 грн.

Комплектація GT-Line з дизельним 2,0 л мотором потужністю 180 к.с. і 8АКПП за ціною від 1 021 600. У такого Peugeot 508 розгін до 100 км/год. обіцяють за 9,4 с, а середня витрата палива  5,2 л/100 км.

 

Враження від кермування по Франківську

Не розрахувавши наплив людей у Страсну п’ятницю, виїхали ми випробовувати NEW Peugeot 508 у час, коли гугл-карта показувала повністю "червоні" автошляхи заторів. Але, переживши шок від напливу автівок у центрі Франківська, можна віддати належне французам: незважаючи на досить великі розміри фастбека, у нього неймовірно зручна маневреність. Мабуть, через те, що Peugeot усе-таки автомобілі для міста, тож розробники врахували, як легше рухатися людними та переповненими вулицями. Хоча на ями на дорогах таки зважати треба…

8

Більшість оглядачів NEW Peugeot 508 скептично поставилася до місць позаду водія: через скошений дах простір для пасажирів може здатися маломістким. Але тут питання у габаритах пасажирів. На зріст 165 см – місця достатньо, для 189 см – теж із запасом.

Відчути новий Peugeot 508 можете на тест-драйві і ви – просто зареєструйтеся, щоб випробувати новинку. А протестувати його варто, адже  NEW Peugeot 508 став фіналістом міжнародного конкурсу Car of the Year 2019.

Олександра Брецко на замовлення peugeot.if.ua

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: