fbpx

Справа Булки: адвокат судді, якого спіймали на хабарі, просить перенести розгляд справи з Івано-Франківська

Суспільство 14:30, 15.03, 2019

Сьогодні в Івано-Франківському міському суді відбулося підготовче засідання у справі Володимира Булки – екс-судді Господарського суду Івано-Франківської області, якого спіймали на хабарі у 5000 євро.

Як повідомляв КУРС, у серпні 2018 року Володимира Булку, тоді ще суддю Господарського суду Івано-Франківської області, затримали в більярдному клубі Івано-Франківська на отриманні частини хабара – 3000 євро.

За версією слідства, суддя отримав 5 тисяч євро неправомірної вигоди від голови правління ПАТ "Живиця" Олександра Аниськовця за ухвалення рішення про продовження повноважень арбітражного керуючого в справі про банкрутство підприємства.

Вища рада правосуддя 25 вересня відправила у відставку Володимира Булку. Вироку суду Володимир Булка чекає під домашнім арештом.

Справу в Івано-Франківському міському суді розглядає колегія суддів у складі Дмитра Руденка – головуючий суддя, Олега Лазаріва та Олега Шамотайла

Сторону обвинувачення у суді представляв прокурор Олег МакарАдвокати Булки Гончарук і Пелюк у судове засідання не з'явилися.

За словами третього адвоката Івана Тугая, вони не змогли приїхати на засідання з Києва, оскільки повідомлені про розгляд справи були тільки вчора  телефонним дзвінком.

Захисник Володимира Булки попросив відкласти засідання і подав клопотання про зміну територіальної підсудності. 

Прокурор заперечив клопотання про відкладення підготовчого засідання, оскільки один із захисників Булки присутній. 

Адвокат Тугай додав, що тільки вчора підписав угоду з підзахисним і вона розрахована лише на сьогоднішнє підготовче засідання. Він наполіг на перенесенні засідання. 

Суд задовольнив клопотання адвоката і переніс підготовче засідання у справі на травень.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: