fbpx

Справа Чупірчука: у суді виявилось, що понятий знав міліціонера, який проводив слідчі дії

Суспільство 16:09, 04.11, 2015

У середу, 4 листопада, в Івано-Франківському міському суді продовжили допит свідків у справі проти Богдана Чупірчука, директора міського Фонду комунального майна.

Чупірчуку інкримінують частину третю статті 368 Кримінального кодексу України – одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище. Чупірчук, зазначимо, досі перебуває на посаді, пише Репортер.

На минуле засідання прийшли троє свідків – двоє з них працівники колишнього УБОЗу, це якраз ті, які проводили слідчі дії у справі. Але нині вони до суду не з’явилися. Натомість прийшов чоловік, який був понятим.

"Чупірчука бачу вперше, – сказав свідок. – Десь у квітні я був у Франківську, до мене підійшли два міліціонери, запропонували бути понятим. Я погодився, бачив, як міліціонери проводили слідчі дії – оглядали два мобільні телефони. Це була абсолютно незначима для мене подія. Мені взагалі обіцяли, що до суду не покличуть".

За його словами, він був знайомий із одним з міліціонерів, які проводили слідчі дії по цій справі.

"Один із тих міліціонерів – калушанин. Він не родич мені, але ми були у дружніх стосунках, віталися. Мені не розповідали тоді про права понятого, бо я їх знав – маю юридичну освіту", – додав свідок у суді.

Додамо, що поняті  сторонні особи, яких запрошують працівники органів досудового розслідування бути присутніми при проведенні обшуку, виїмки, огляду тощо. Поняті засвідчують своїми підписами відповідність записів у протоколі слідчої дії виконаним діям.

Як пояснив прокурор, міліціонери, яких мали нині допитати, не прийшли до суду, бо один із них просто не доїхав – по дорозі із Житомира, де той працює у органах внутрішніх справ, зламалася машина. Тоді адвокат Володимир Соботник запропонував провести із свідком відеоконференцію.

На це прокурор заперечив та пояснив, що свідок обіцяв приїхати на засідання 11 листопада.

Другий свідок, який зараз працює в управлінні протидії злочинності у сфері економіки ГУМВС України в Івано-Франківській області, теж має прийти на допит у суд.

Нагадаємо, у суді Чупірчук свою вину не визнав та вирішив давати пояснення на судовому засіданні лише після допиту усіх свідків. Другий обвинувачуваний у цій справі – екс-директор франківського стадіону "Рух" Іван Слюсар, якого взяли на хабарі 7500 грн, свою вину визнав повністю. Його суд оштрафував на 25 тисяч, без права обіймати посади два роки.

Наступне засідання – 11 листопада о 10:30.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: