fbpx

Справа Гончарука: прокурор просить суд допитати п'ятьох свідків

Суспільство 15:35, 19.02, 2018

Івано-Франківський міський суд починає розглядати справу патрульного Леоніда Гончарука, який при затриманні підполковника Михайла Ільницького за водіння в нетверезому стані зламав тому мізинець.

Сьогодні в Івано-Франківському міському суді відбулося підготовче засідання. 
Представник прокуратури зазначив, що підстав для закриття кримінального провадження нема і справу треба призначати до розгляду. Адвокат Леоніда Гончарука проти призначення справи до розгляду не заперечував. 

Прокурор подав клопотання про судовий допит 5 свідків. Адвокат Гончарука просив суд зобов’язати начальника Івано-Франківського міськрайонного відділу з питань пробації Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України надати досудову доповідь суду щодо лейтенанта поліції Леоніда Гончарука.

Суддя Олеся Зеленко ухвалила призначити кримінальне провадження щодо обвинувачення Леоніда Гончарука за ч. 2 ст. 365 ККУ до судового розгляду. Суддя задовольнила клопотання сторін і призначила наступне засідання на 27 лютого. 

Як повідомляв КУРС, колишній полковник міліції Михайло Ільницький поскаржився на патрульного Леоніда Гончарука: нібито при затриманні поліцейський зламав йому мізинець. Екс-міліціонер також підготував цивільний позов, в якому вимагає від патрульного Леоніда Гончарука 1 мільйон гривень моральної шкоди і 33 тисячі матеріальної.

3 листопада 2017 року суддя Івано-Франківського міського суду Дмитро Руденко виніс ухвалу про повернення до прокуратури обвинувального акту. Обласна прокуратура оскаржила цю ухалу в Івано-Франківському апеляційному суді. Там двоє суддів взяли самовідвід. Відтак Верховний Суд передав розгляд скарги прокуратури до Апеляційного суду Львівської області, який скасував ухвалу Івано-Франківського міського суду і зобов’язав його приступити до розгляду обвинувального акту.
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: