fbpx

Справа Гончарука: "плутаний і туманний" обвинувальний акт проти патрульного повернули прокуратурі

Суспільство 17:09, 03.11, 2017

Суддя Івано-Франківського міського суду Дмитро Руденко повернув до прокуратури обвинувальний акт у справі патрульного Леоніда Гончарука, якого звинувачують у перевищенні службових повноважень.

Сьогодні в міському суді пройшло підготовче засідання у справі про обвинувачення патрульного Леоніда Гончарука за ч. 2 ст. 365 ККУ.  

Захисник Леоніда Гончарука клопотав про повернення обвинувального акту до прокуратури, оскільки той, на його думку, не відповідає вимогам КПК. За словами адвоката, виклад обвинувального акту є "плутаним, неконкретизованим та туманним".

Суддя Дмитро Руденко після двох годин у нарадчій кімнаті виніс ухвалу про задоволення клопотання і повернув обвинувальний акт прокурору як такий, що не відповідає вимогам КПК.

Ухвала судді Руденка може бути оскаржена в апеляційному суді.

КУРС писав, що у позовній заяві екс-міліціонер Михайло Ільницький вимагає з патрульного Гончарука 1 мільйон гривень моральної шкоди та 33 тисячі гривень матеріальної.

Як писав КУРС, екс-полковник міліції Михайло Ільницький поскаржився на патрульного Леоніда Гончарука: нібито при затриманні поліцейський зламав йому мізинець. За клопотанням прокуратури суд відсторонив Гончарука від виконання обов’язків. Апеляційний суд повернув патрульного на роботу.

Нагадаємо, в ніч з 18 на 19 червня працівники патрульної поліції Івано-Франківська за порушення ПДР зупинили "Skoda Octavia". Водій не мав ні посвідчення водія, ні "страхівки", відмовився пройти освідчення на алкоголь. За свідченням патрульних, автомобілем керував колишній міліціонер, полковник Михайло Ільницький. Івано-Франківський міський суд визнав його винним за статтями 130 і 185 КУпАП – "водіння у нетверезому стані" та "злісна непокора поліції". Ільницький оскаржив рішення міського суду в апеляційному, який скасував постанову першої інстанції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: