fbpx

Справа Коцаби: вже третій голова колегії суддів бере самовідвід

Політика 10:15, 12.10, 2017

Апеляційний суд Івано-Франківської області продовжує розгляд справи блогера, а тепер працівника "NewsOne" Руслана Коцаби, якого звинувачують у державній зраді і перешкоджанні діяльності ЗСУ.

Сьогодні в апеляційному суді голова суддівської колегії Надія Стефанів, що розглядає справу Руслана Коцаби, оголосила про самовідвід. Причина – влітку 2014 року Надія Стефанів давала дозволи правоохоронцям на негласні слідчі дії щодо Коцаби. Це може бути підставою для сумнівів в об'єктивності розгляду справи. 

Представники прокуратури підтримали самовідвід Стефанів.

Сам Руслан Коцаба зазначив, що взагалі вважає перегляд його справи заполітизованим, і знову взявся до звичних промов про "громадянську війну". Але Надія Стефанів його спіч припинила. 

Після цього Коцаба і його захисниця Тетяна Монтян теж заявили, що підтримують самовідвід судді.

Колегія суддів самовідвід задовольнила, справу направили на повторний автоматизований розподіл.

Як писав КУРС, на попередньому засіданні голова колегії суддів Богдан Кукурудз взяв самовідвід, бо особисто знає Коцабу і їздив із ним на рибалку.  Перед Кукурудзом самовідвід взяв Богдан Гриновецький. 

Нагадаємо, 1 червня цього року Вищий спеціалізований суд постановив відновити справу щодо Руслана Коцаби, якого обвинувачували у держаній зраді і перешкоджанні діяльності Збройних Сил України.

Як писав КУРС, Івано-Франківський міський суд більш як рік розглядав справу Руслана Коцаби, обвинуваченого за ч. 1 ст. 111 ККУ (державна зрада) та ч. 1 ст. 114 ККУ (перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань).

Сторона обвинувачення вимагала покарання для Коцаби у вигляді 13 років ув'язнення з конфіскацією майна. Захисники Руслана Коцаби заперечували провину підсудного і вимагали виправдального вироку.

Івано-Франківський міський суд зняв з Коцаби обвинувачення в державній зраді за ч. 1 ст. 111. Однак визнав винним за ч. 1 ст. 114 у перешкоджанні законній діяльності ЗСУ та засудив його до трьох з половиною років позбавлення волі.

Пізніше Апеляційний суд Івано-Франківської області скасував обвинувальний вирок Івано-Франківського міського суду і блогера випустили на свободу. Але 1 червня цього року Вищий спеціалізований суд скасував виправдальне рішення апеляційного суду

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: