fbpx

Справа Коцаби: суд завершив дослідження письмових документів

Суспільство 17:06, 17.03, 2016

В Івано-Франківському міському суді відбулося чергове засідання у справі блогера Руслана Коцаби, автора скандального відеозвернення із закликом до відмови від мобілізації. Коцабі інкримінують державну зраду.

Сьогодні суд продовжив дослідження письмових документів у справі Руслана Коцаби

На пропозицію прдставника прокуратури до справи долучили судову ухвалу про обшук у помешканні Коцаби (під час обшуку були вилучені 9100 євро, 6300 доларів. 7 тисяч гривень, які, за словами підсудного, належать його матері), корінець авіаквитка до Москви, документ про акредитацію в "ЛНР", карту гостя в готелі "Звьоздная" у Москві, банківські картки, скріншоти з інтернет-сайтів, протоколи про зняття інформації з телекомунікаційних мереж за номером телефону, яким користувався Коцаба (розмови про поїздку до Росії для участі в телепрограмах про війну в Україні на російських каналах), тощо.

Зокрема, прокурор зачитав розмову Коцаби з представником російського телеканалу "Росія-1" Єлєною Новосьоловою, яка замовляла Коцабі дискредитаційні сюжети про хід мобілізації на Прикарпатті. Розмова відбулася 24 січня 2015 року, йшлося про оплату.

– У Франківську є люди, які отримали повістки, але відмовляються від мобілізації?  питає Новосьолова.

 У самому Франківську я не знаю,  відповідає Коцаба.

 Ми тобі за цію зйомку заплатимо.

 Я розумію. А якщо не буде, то я не буду видумувати.

 Добре, тоді до завтра, я дуже на тебе розраховую.

Таких протоколів розмов з менеджерами російських каналів слідство представило близько десятка.

До справи долучили також висновки судово-лінвгістичної експертизи на присутність у виступах Коцаби закликів до повалення конституційного ладу і відмови від мобілізації. 

Сьогодні суд завершив дослідження письмових документів у справі, на наступному засіданні, 31 березня, перейде до вивчення аудіо- та відеоматеріалів. 

Нагадаємо, блогера Коцабу, автора антимобілізаційного відеоролика, який був поширений у соціальних мережах, звинувачують у державній зраді. У лютому цього року обвинуваченого, який вже понад рік перебуває в СІЗО, допитали в суді  стенограма допиту

 

 

 

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: