fbpx

Справа Коцаби: свідок заявив, що знає людей, які втікали за кордон після перегляду ролика підсудного

Суспільство 15:01, 30.06, 2015

На черговому судовому засіданні в справі скандального блогера, автора антимобілізаційного відеозвернення Руслана Коцаби, якого звинувачують у державній зраді, продовжується допит свідків.

Сьогодні допитували свідка, який працює в департаменті транспорту і зв’язку, передає Галицький кореспондент. З підсудним Русланом Коцабою він особисто не знайомий. Бачив його ролик в Інтернеті з закликами до припинення війни і ствердженням, що російських військ немає в зоні АТО.

Свідок був на Сході України, база стояла в Дніпропетровську, але виїжджав по усій зоні АТО. "Коли народ і так не хоче служити, не можна говорити: давайте сидіти по домах", – вважає свідок.

Каже, що заклики Коцаби негативно вплинули на мобілізацію. Він також бачив на Сході зброю російського зразка.

Свідок вважає, що Коцаба не мав права закликати інших до відмови від мобілізації. За його словами, він знає людей, які втікали за кордон після перегляду ролика Коцаби. Але конкретні прізвища не назвав, хоча адвокат підсудного наполягала. 

Сам Коцаба запитав чоловіка, чому він не служить. Той відповів, що рік відслужив, відтак, якщо покличуть ще раз, то піде. 

Нагадаємо, блогера Коцабу, автора антимобілізаційного відеоролика, який був поширений у соціальних мережах, звинувачують у державній зраді

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: