fbpx

Справа Коцаби: у суді оприлюднили розмови підсудного з російськими журналістами

Суспільство 22:43, 08.04, 2016

8 квітня в Івано-Франківському міському суді відбулося чергове засідання у справі Руслана Коцаби, якого звинувачують у державній зраді.

На сьогоднішньому засіданні завершили перегляд відеодоказів. Далі суд перейшов до розгляду аудіодоказів, пише "ГК".

Зокрема, прослухали розмову з журналісткою, якій Коцаба заявив, що "зараз йому краще мовчати, бо думав, що люди більш адекватні, а насправді скрізь масовий психоз". У свою чергу журналістка попросила підсудного знайти людей, які "косять" від мобілізації. Він відповів, що Івано-Франківська область найбільше косить від мобілізації.

Далі у розмові обговорили смт. Перегінське. Коцаба зазначив, що за три роки тільки один чоловік пішов в армію. Ще розповів, що "він не може йти на вулицю, бо його погано сприймають". Окрім того, підсудний заявив, що хоче поставити на ютуб відео, а потім дати його журналістці. Каже, що йому так буде краще, бо не буде виглядати, що він робить на замовлення.

Ще одна розмова з іншою журналісткою. Вона питає, чому він повернувся в Україну, Коцаба каже, що "тут більше користі зробить, бо працює проти війни", також він розповів, що з ним "не розмовляє дружина, бо він підставляє сім’ю та дітей. Наче мама і жінка плачуть, складають йому сумку і прощаються з ним".

Ще одна розмова з журналісткою, яка цитує Бірюкова, який говорив про зрив мобілізації. На це Коцаба заявив, що "Бірюков – скотина, бо робить все, щоб миру не було". Далі – знову розмова про жінку Коцаби, яка йому сказала, що якщо хоче боротися з системою, то не треба було сім’ї, бо діти від цього страждають.

Наступний аудіозапис – дзвінок від російського "Першого каналу", а саме програми "Політика", яка запрошує Коцабу приїхати на ефір. Він каже, що якщо поїде, то назад нема чого повертатися. Каже, що йому треба все "розрулити", бо "ніхто з місцевих каналів не бере інтерв’ю". Тож він перебуває в інформаційному вакуумі і йому "бажають удачі". Але якщо він зможе, то готовий їхати, бо з війною треба закінчувати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: