fbpx

Справа Михайлової: прокурор викликає в суд чоловіка порушниці і головного копа

Суспільство 15:58, 24.01, 2018

В Івано-Франківському міському суді починають розглядати справу Тетяни Михайлової, яка п'яною на "BMW" в березні минулого року покалічила трьох людей.

Сьогодні в Івано-Франківському міському суді відбулося підготовче засідання. Сторону обвинувачення представляє прокурор Юрій Харун, справу розглядає суддя Наталія Деркач.

Прокурор попросив призначити провадження до розгляду. Обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху) та за ч. 1 ст. 135 (залишення в небезпеці) КК України щодо ДТП, в якій постраждало двоє місцевих жителів та працівник патрульної поліції, прокуратура скерувала в суд ще в жовтні 2017 року.

Юрій Харун долучив до справи клопотання про виклик 9 свідків: Фрезюка Івана, Фрезюк Галину, Гультайчука Василя, Михайлова Ігоря, Чорнія Олександра, Кошика Петра, Калин Любомира, Янчука Сергія, Міхальця Дмитра.

Серед них чоловік Михайлової та начальник управління патрульної поліції Дмитро Міхалець.

Адвокат Михайлової не заперечувала проти призначення справи до розгляду і виклику цих свідків.

Також прокурор подав клопотання про продовження покладених апеляційним судом зобов’язань на Михайлову. Адвокат заперечила, сказала, що запобіжний захід Михайловій був обраний у квітні 2017 року терміном на 2 місяці, після цього його не продовжували.

У справі також є цивільні позови від двох потерпілих до Михайлової. Потерпілий Палійчук (патрульний) у суді зазначив, що не буде заявляти цивільний позов.

Після короткого перебування у нарадчій кімнаті суддя Наталія Деркач оголосила ухвалу – призначити кримінальне провадження до судового розгляду, наступне засідання – 26 січня об 11 год. Також суддя ухвалила на час розгляду судового провадження продовжити зобов’язання запобіжного заходу, призначені Михайловій апеляційним судом.

Нагадаємо, 31 березня 2017 року 34-річна Тетяна Михайлова, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння та керуючи автомобілем марки BMW-X5, рухаючись у напрямку міста Івано-Франківська по вул. Криховецька, перетнувши подвійну осьову лінію дорожньої розмітки, виїхала на смугу зустрічного руху, де вчинила наїзд на двох пішоходів та працівника патрульної поліції, який у той час оформляв інше ДТП, повідомляє прес-служба прокуратури.

Внаслідок порушення нею вимог Правил дорожнього руху двоє з потерпілих отримали тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості, а один – тяжкі.

Крім того, водій залишила потерпілих без допомоги та з місця події втекла. Коли її затримали патрульні, жінка поводилась агресивно та лаялась. Згодом тест на алкоголь виявився позитивним – 1,85 проміле.

Івано-Франківський міський суд обрав їй запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 днів та призначив заставу 1 336 000 грн. Апеляційний суд зменшив розмір застави до 256 тисяч гривень. 13 квітня вона вийшла з СІЗО.

За вказане правопорушення їй загрожує до восьми років позбавлення волі.

Нагадаємо, 23 липня цього року патрульні поліцейські повторно затримали Тетяну Михайлову, яка в стані алкогольного сп’яніння кидалася під автомобілі на вулиці Сахарова та нападала на працівників наркодиспансеру.

На порушницю склали три адмінпротоколи – за ст. 173 (Дрібне хуліганство), ст. 178 (Розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місцях у п’яному вигляді) та ст. 185 (Злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону, військовослужбовця) КУпАП.

Пізніше медики заборонили правоохоронцям проводити слідчі дії, бо жінка на стаціонарному лікуванні в психіатричному відділенні однієї з лікарень Івано-Франківська.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: