fbpx

"Справа про корупційне правопорушення є політичним замовленням", – депутат облради Марія Рудик

Суспільство 16:10, 11.11, 2017

Звинувачення депутата облради Марії Рудик у скоєнні корупційного правопорушення є політичним замовленням і "брудною грою" опонентів.

Інтернет-видання "Версії", яке, як відомо, є наближеним до нардепа Юрія Солов’я ("БПП"), опублікувало матеріал із звинуваченнями у  скоєнні корупційного правопорушення депутатом Івано-Франківської обласної ради від фракції "ВОЛЯ" партії "РУХ НОВИХ СИЛ" Марією Рудик. В ньому "Версії" посилаються на так звану "інсайдерську" інформацію.

Проте депутат облради такі закиди відкидає, повідомляє прес-служба партії.

Маніпулюючи інформацією, журналістка цього сайту Тетяна Дюг зателефонувала Марії Рудик і повідомила неправдиві дані, сказавши, що на сайті прокуратури є відомості про судову справу, в якій ніби згадується ім’я Марія. А з неофіційних джерел їм стало відомо, що це саме Марія Рудик. 

"Журналістка хотіла скандалу і розголосу… Тому мені дзвонила, брехала і намагалась витягнути інформацію, яка була вигідна їхньому сайту…"  говорить депутат облради.

Марія Рудик додає, що нещодавно в УБЕЗі працівники ознайомили її з листом, на підставі якого її викликали. У ньому містився перелік депутатів облради з аналогічними адміністративними порушеннями. 

"Мені точно відомо, що нікого, крім мене, не переслідують. Протягом трьох тижнів на мене здійснюється тиск з боку працівників відділу УБЕЗу. Дзвінки розпочались після того як я перебувала в пункті пропуску "Краковець", очікуючи приїзду Михайла Саакашвілі. Потім працівники УБЕЗу приїжджали до мене додому зранку і ввечері. Налякали неповнолітню дитину і чоловіка, який перебуває у важкому стані після реанімації. Вони навіть їздили до мого рідного села, де я уже не прописана і не проживаю більш як шість років, турбували мою маму, яка у вересні пережила мікроінфаркт. Ходили в селищну і районну раду, вивідували інформацію про мене, хоча я не вчинила жодного кримінального порушення. А коли до Дзвиняцької ОТГ Богородчанського району пройшло 5 кандидатів в депутати від "РУХУ НОВИХ СИЛ", репресії збільшились",  розповідає депутат.

Марія Рудик не заперечує, що у січні 2017 року вона дійсно придбала вживаний автомобіль Mitsubishi Outlander 2009 року випуску. Адже перед цим, у грудні 2016, потрапила в страшну ДТП, в якій і розбила своє попереднє авто. 

Після аварії Марія Рудик отримала тяжкі травми хребта, лікувалась в обласній лікарні і на денному стаціонарі. Депутат розповідає, що для того, щоб повідомити про купівлю машини, слід пройти ряд складних процедур. Потрібно відкрити свій електронний кабінет, для цього необхідні ключі, які слід взяти у банку. Тоді Марія Рудик не змогла це зробити через стан свого здоров’я.

"Місяць тому я прийшла у відділ УБЕЗу і надала їхнім працівникам пояснення і підтверджувальну інформацію, чому і через які обставини не внесла зміни у майновий стан. Надала всі документи, які підтверджують моє перебування в лікарні після ДТП з травмами хребта і забоями тканин головного мозку. На лікарняному перебувала до кінця лютого. Лікарі тоді заборонили користуватись електронними засобами, а термін подання змін про майновий стан 10 днів від дня реєстрації придбаного майна. Автомобіль був зареєстрований 26 січня", – розповідає депутат. 

Після лікарняного Марія Рудик перебувала біля свого чоловіка, який хворіє. 

"З березня по серпень він був у реанімації в Івано-Франківську і в Києві. Довший час ми перебували в Клініці Амосова. Тому тоді я не мала можливості подати в НАЗК інформацію про зміни в майновому стані. Саму ж декларацію за 2016 рік я подала у кінці квітня 2017, а автомобіль був придбаний у січні 2017",  пояснює депутат облради.

Марія Рудик каже, що не приховує інформації про купівлю автомобіля і подасть дані про нього в декларації за 2017 рік. 

"Політичні переслідування і звинувачення щодо мене і моєї сім’ї мають припинитись. Цей скандал є звичайними політичними спекуляціями", – говорить депутат. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: