fbpx

Справа Струца: свідок заявляє про тиск з боку правоохоронців

Суспільство 14:30, 16.11, 2015

В Івано-Франківському міському суді продовжується розгляд справи Романа Струца, якого звинувачують у вбивстві та пограбуванні валютника в Івано-Франківську.

Сьогодні суд допитав свідка – сусідку, яка є матір’ю головного свідка у справі. Дочка вийшла заміж і виїхала за кондон у 2011 році. Тому сама не змогла прийти свідчити.
Так, мати головного свідка повідомила суд про те, що її донька у день вбивства перебувала у квартирі Романа Струца, оскільки товаришувала з його сестрою. Це підтверджується і телефонними роздруківками. Донька розповідала, що у день вбивства підсудний перебував вдома. Дівчина була в помешканні Струців з 17:00 по 20:00. відзначимо, що вбивство сталося приблизно о 18:00. Відтак, Роман Струц ніяк не може бути звинувачений. 
Жінка також заявила, що на доньку, коли розпочався судовий розгляд справи, чинився тиск з боку правоохоронців.
"Приходили додому і викликали у міліцію, забороняли брати адвоката з собою.   Коли донька поїхала за кордон, погрожували подати в розшук Інтерполу", – розповідає жінка.
На підтвердження своїх слів жінка показує звернення до прокуратури щодо її переслідування.
 
Характерезує підсудного Романа Стуца як хорошого хлопця, добру, домашню дитину.
 "Ходив у церкву, добре вчився. Моя дочка каже: мама, він був вдома, я це знаю точно, він до цього не причетний".

Як повідомляв КУРС, мешканця Франківця Романа Струца звинувачують у вбивстві і пограбуванні валютника в січні 2010 року. Чоловік категорично відкидає обвинувачення і заявляє про фальсифікацію доказів правоохоронцями. 18 червня суд змінив запобіжний захід з тримання під вартою на домашній арешт. До того часу з дня затримання Роман перебував у слідчому ізоляторі. 

Завтра, 17 листопада, о 13.30 відбудуться судові дебати у справі Струца, а на 22 грудня суд призначив завершальне засідання.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: