fbpx

Справу Жовніра, який вимагав 150 тисяч доларів хабара, передали вже до третього судді

Суспільство 15:33, 29.11, 2017

В Івано-Франківському міському суді справу екс-начальника регіонального відділення Фонду державного майна Зіновія Жовніра передали на розгляд судді Дмитра Руденка.

Підготовче засідання мало відбутися сьогодні, 29 листопада. Однак розгляд справи відклали, бо суддя в нарадчій кімнаті ухвалює рішення в іншій справі. З різних причин судові засідання не відбуваються вже з травня цього року.

Нагадаємо, Зіновія Жовніра затримали 4 жовтня минулого року на хабарі у 20 тисяч доларів. Це був перший "транш" – всього за свої "послуги" зі зменшення оціночної вартості приміщень ДП "Коломийська паперова фабрика" Жовнір вимагав від київського підприємця 150 тисяч доларів. Прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом отримання хабара за ст. 368 Кримінального кодексу України. Втім, до суду справу передали за значно м'якшою ч. 2 ст. 369-2 (зловживання впливом).

Прокурор Володимир Мельник пояснив, що справу перекваліфікували, бо Жовнір не мав компетенції знижувати ціну на аукціоні. Тобто, за версією прокуратури, обвинувачений брав хабар за те, що не входить в його компетенцію.

Справу Жовніра розглядав суддя Володимир Попович. Однак в нього закінчилися повноваження і екс-посадовця почав судити Лев Кишакевич. Підсудний зізнався, що вимагав 150 тисяч доларів у підприємця. Прокурор попросив розглядати справу за спрощеною процедурою. Адвокати підтримали прокурора. Однак суддя заявив, що цього недостатньо, і у зв'язку з тим, що підсудний постійно міняв свідчення, призначив повний розгляд справи.

Однак через те, що Кишакевич  став суддею нового Верховного Суду України, справу Жовніра передали до судді Дмитра Руденка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: