fbpx

США закликають Росію звільнити ув'язнених українців

Суспільство 07:30, 30.12, 2014

США закликають Росію негайно звільнити українських громадян, затриманих в Криму після анексії півострова.

З такою заявою виступив директор прес-служби Держдепартаменту США Джефф Ратке під час брифінгу 29 грудня, передає Еспресо.TV з посиланням на "Голос Америки".

"США не визнають легітимною спробу Росії анексувати Крим. Ми закликаємо негайно звільнити всіх українських громадян, затриманих у Криму під час вторгнення туди Росії", – підкреслив він.

Джефф Ратке позитивно оцінив недавній обмін затриманими між українською владою і підтримуваними Росією сепаратистами як крок у напрямку досягнення довгострокового політичного вирішення кризи на основі Мінських угод.

Разом з тим, американський дипломат знову звернув увагу на утримання під вартою в Росії українських громадян – депутата Верховної Ради Надії Савченко і кінорежисера Олега Сенцова, відзначивши, що Савченко має проблеми зі здоров'ям, спричинені її ув'язненням.

Він також закликав Росію вплинути на підконтрольних їй бойовиків на сході України для дотримання зобов'язань в рамках Мінських домовленостей.

"США закликають Росію використовувати свій вплив на сепаратистів, яких вона підтримує, для негайного виконання зобов'язань, взятих сторонами в рамках Мінського угоди, включаючи повернення Україні контролю над її міжнародними кордонами, і продовження пошуку шляхів мирного вирішення", – сказав Ратке. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: