fbpx

США запровадили економічні санкції проти сепаратистів в Україні

Економіка 18:03, 20.06, 2014

США запровадили санкції проти сімох проросійських сепаратистів в Україні, повідомляє Міністерство фінансів США.

Зокрема, під дію санкцій потрапляють самопроголошений лідер угруповання «Луганська народна республіка», визнаного Україною терористичним, Валерій Болотов, командувач бойовиків Донбасу Ігор Гіркін, лідер союзу православних громадян України Валерій Кауров, виконувач обов’язків губернатора Севастополя Сергій Меняйло, самопроголошений мер Слов’янська Вячеслав Пономарьов, лідер угруповання «Донецька народна республіка» Андрій Пургін, самопроголошений «голова президії Верховної Ради» «ДНР» Денис Пушилін, пише Радіо Свобода.
За повідомленням, санкції передбачають замороження будь-яких активів цих осіб, що перебувають під юрисдикцією США. Крім того, операції з громадянами США або на території Сполучених Штатів за участю цих осіб заборонені.
 
Як заявили в Міністерстві фінансів США, санкції запроваджують через дії цих осіб, що призвели до загрози миру, безпеці, стабільності, суверенітету і територіальної цілісності України.
 
США продовжать вживати заходів проти тих, хто причетних до дестабілізації ситуації в Криму і на сході України, йдеться в повідомленні.
 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: