fbpx

Стадіон ІФНТУНГ оновлять для проведення змагань міжнародного рівня

Спорт 16:23, 27.06, 2017

З часу заснування у 1967 р. Івано-Франківського інституту нафти і газу, який 1994 р. отримав статус державного технічного університету нафти та газу IV рівня акредитації, а згодом, у 2001 р. – національного, в обласному центрі споруджений спортивний комплекс, який введений в експлуатацію у 1980 р. Проте з плином часу окремі спортивні сектори та бігові доріжки вичерпали свій ресурс та потребують оновлення.

Про це йшлося сьогодні під час виїзної зустрічі на спортивному комплексі голови обласної державної адміністрації Олега Гончарука з ректором  Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу Євстахієм Крижанівським, передає прес-служба івано-Франківської ОДА.
 
За словами ректора, це єдиний в області спортивний комплекс, який в цілому відповідає нормативам олімпійських спортивних споруд, проте станом на сьогодні ця територія потребує значних капіталовкладень. Євстахій Крижанівський додав, що ремонт бігових доріжок планувався впродовж десяти років і тільки сьогодні розпочинається програма реконструкції для втілення планів у реальність. Між університетом та облдержадміністрацією укладена угода щодо доступності комплексу для всіх спортивних товариств області.
 
Олег Гончарук зазначив, що фахівці розробили покрокову інструкцію відновлення бігових доріжок та реконструкції спортивного комплексу задля того, щоб створити умови для проведення повноцінних легкоатлетичних змагань не тільки всеукраїнського, а й міжнародного рівнів.
"Ми оголосимо тендер, і переможець приступить до виконання завдань. Проте варто наголосити, що буде поставлена висока планка для виконавців робіт щодо якості покриття та оснащення спортивного комплексу", – акцентував Олег Гончарук.
Очільник Прикарпаття розповів про деталі проведення реконструкції. Він зазначив, що цьогоріч демонтують старе покриття з секторів та доріжок. Опісля фахівці зроблять основу під поліуретанове покриття.
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: