fbpx

Стадіон "Рух" став комунальним підприємством

Суспільство 13:03, 08.06, 2018

Статутний капітал нового комунального підприємства складе 10 мільйонів гривень.

Депутати Івано-Франківської міської ради на позачерговій сесії підтримали проект рішення "Про припинення діяльності комунальної установи "Івано-Франківський міський центральний стадіон "Рух" шляхом його перетворення в комунальне підприємство "Івано-Франківський міський центральний стадіон "Рух"".

Директор Департаменту правової політики Надія Кедик пояснила, чому виникло нагальне питання перетворити стадіон "Рух" у комунальне підприємство.

За її словами, з 18 червня вступлять у дію зміни до законів, які не дозволять йти шляхом перетворення комунальних установ у комунальні заклади. Після 18 червня потрібно буде спочатку ліквідовувати комунальний заклад, а тоді створювати підприємство.

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків каже, що тепер стадіон зможе більш ефективно розпоряджатися своїм капіталом і заробляти на себе.

"Зараз поле стадіону закрили на реконструкцію, бо "Прикарпаття" готується до Першої ліги. Крім того, ведеться поточний ремонт приміщень", – повідомив мер.

Основним завданням підприємства буде створення необхідних умов для проведення футбольних матчів за участю команд в національних матчах України та в міжнародних офіційних і товариських зустрічах.

Розмір статуного капіталу КП становить 10 000 000,00 грн. Статутний капітал мають сформувати впродовж першого року з дня державної реєстрації статуту. 

Статутний капітал сформують:

– грошові та інші матеріальні цінності, отримані від Засновника;

– субвенції і дотації з бюджетів усіх рівнів та капітальні вкладення;

– доходи, одержані від реалізації продукції, послуг, інших видів господарської діяльності;

– кредити і проценти банків та інших кредиторів;

– майно, придбане в інших суб’єктів господарювання, організацій та громадян у встановленому законодавством порядку;

– безоплатні та благодійні внески, пожертвування організацій і громадян;

– інші джерела, не заборонені законодавством України.

Нагадаємо, домашні матчі на стадіоні "Рух" два сезони проводило франківське "Прикарпаття", яке виступало у Другій лізі. У липні ФК "Прикарпаття" розпочне виступи у Першій лізі.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: