fbpx

Стало краще: у Богородчанській ОТГ підбивають підсумки після року по об'єднанню. ВІДЕО

Суспільство 12:40, 01.12, 2016

Богородчанській об'єднаній територіальній громаді трохи більше року. Вибори до ОТГ тут відбулися у жовтні 2015-го. Протягом цього часу життя навколишніх сіл змінилося. В ОТГ переконують, що жити стало краще, оскільки зріс бюджет як цілого об'єднання, так і кожного окремого села.

Голова Богородчанської ОТГ Мирослав Здерка розповідає, що за рік вдалося поставити майже в усіх школах твердопаливні котли, організували свою пожежну бригаду. А секрет – у бюджетних коштах, адже їх стало більше, і у правильному їх використанні, пише КУРС із посиланням на сюжет ТРК "3 студія".

Так, у селі Нивочин ніколи не було свого дитячого садочка. Зараз населення тут – трохи більше тисячі. З об'єднанням знайшлися і кошти. На переобладнання колгоспної будівлі на садочок витратли 480 тисяч гривень – провели опалення та воду. Щодня тут виховуватимуться дітки до 5 років. 

Зміни торкнулися і Старобогородчанської школи. Цього року їм з бюджету виділили 300 тисяч гривень. На ці кошти вдалося оновити кабінет праці на 40 тисяч гривень. А головне – школа отримала сучасний комп'ютерний клас.

Щоб наповнити бюджет, у Богородчанській ОТГ не тільки чекатимуть на податки, а й мають на меті реалізовувати не так споживчі проекти, як інвестиційні. 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: