fbpx

Старі тополі на міському озері в Івано-Франківську замінять молодими кулястими кленами та вербами. ФОТО

Суспільство 11:09, 05.05, 2017

Замість недавно зрізаних тополь навколо міського озера в Івано-Франківську комунальники висадять алею молодих дерев.

Про це КУРСу повідомив директор департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою Михайло Смушак.

Франківці масово обурюються вирубуванням дерев навколо міського озера та діляться фотографіями у соцмережах.

За словами Смушака, старі дерева вирубують відповідно до проекту капітального ремонту пішохідної зони з влаштуванням велодоріжки навколо озера.

Він пояснив, що тополі, які днями зрізали комунальники, "пережили свою вікову категорію". Крім того, більшість з них були аварійними і небезпечними: гілля ламалося від вітрів та снігопадів. Також старі дерева, пояснює Смушак, своєю кореневою системою зруйнували пішохідні зони біля озера та перешкоджали ремонтним роботам.

На місці зрізаних тополь, розповідає Михайло Смушак, висадять молоді дерева.

"Проектом передбачена посадка дерев навколо міського озера. Буде 75 кулястих кленів висотою понад 4 метри та 40 верб. Тобто там буде нова алея красивих молодих дерев", – заспокоїв Михайло Смушак.

Територію навколо озера засадять вже восени.

"Тополя не є тим деревом, за яким варто сильно шкодувати, адже багато людей страждають через алергію на тополиний пух",  додав Смушак.

Нагадаємо, департамент житлової, комунальної політики та благоустрою провів тендер на капітальний ремонт пішохідної зони з влаштуванням велодоріжки навколо міського озера. Переможцем торгів спочатку оголосили ТОВ "БК Трейдзахідбуд" з пропозицією 15, 237 млн грн. Втім, тендерний комітет комунального департаменту відхилив пропозицію переможця торгів, бо той не надав довідку про несудимість.

Тому переможцем тендеру визнали ТОВ "Івано-Франківськавтодор": компанія капітально відремонтує пішохідну зону і облаштує велодоріжку навколо міського озера за 16, 777  млн грн.

Фото із соцмереж Оксани Островської та Юрія Халабури

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: