fbpx

Старобогородчанська територіальна громада матиме план стратегічного розвитку

Політика 09:57, 18.04, 2016

У селі Старі Богородчани відбулася презентація проекту "Підтримка розвитку Старобогородчанської об'єднаної територіальної громади Богородчанського району Івано-Франківської області".

Проект підтриманий Міжнародним фондом "Відродження", програмна ініціатива "Демократична практика", конкурс "Стратегічні плани для об’єднаних територіальних громад". Виконавцем проекту є Івано-Франківська обласна громадська організація "Громадський центр "Ділові ініціативи".

Метою проекту є допомога об’єднаній територіальній громаді в створенні процедур та розробці основних документів, що регламентують її діяльність, розробка Планів стратегічного розвитку на 2016-2025 роки та соціально-економічного розвитку на 2017 рік, які закладуть основи для її спроможності до поступового розвитку у всіх сферах. Цей Проект можна буде назвати успішним лише тоді, коли створені Статут громади та План стратегічного розвитку працюватимуть багато років.

На старті проекту планується розробити статут ОТГ, що дасть можливість систематизувати роботу керівників громади та депутатів, закріпити правила поведінки та стосунки між населеними пунктами учасниками створеної громади. Створення паспорта громади, що теж почалося з перших тижнів проекту, дасть можливість через сесії стратегічного планування розробити план стратегічного розвитку ОТГ. Завданням проекту є також розробка і прийняття плану соціально-економічного розвитку на 2017 рік, який має базуватись на створеному плані стратегічного розвитку громади.

Одночасно з презентацією проекту відбулося перше засідання робочої групи зі стратегічного планування у Старобогородчанській ОТГ У засіданні взяли участь Старобогородчанський сільський голова об’єднаної територіальної громади Ярослав Здерка, депутати сільської ради, члени виконавчого комітету, актив громади.
З проектом присутніх ознайомив його керівник Василь Мартинюк. Консультант зі стратегічного планування, кандидат економічних наук, голова правління ГО "Громадський центр "Ділові ініціативи" Галина Васильченко розповіла учасникам зібрання про роль стратегії для розвитку об’єднаної громади. Координатор проекту, голова ГО "Агенція розвитку громад "Богородчанського району" Тарас Рашкевич розказав присутнім про основні етапи зі стратегічного планування. 
 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: