fbpx

Старшокласники з Івано-Франківська стали призерами Всеукраїнської олімпіади з інформаційних технологій

Суспільство 14:17, 04.04, 2017

У м. Суми підбили підсумки VІ Всеукраїнської учнівської олімпіади з інформаційних технологій. У національному фіналі взяли участь 88 старшокласників – представників різних областей України.

Фінал Всеукраїнської олімпіади з інформаційних технологій зібрав у Сумах найкращих юних IT-спеціалістів України. Учням 10-11 класів, які показали високі результати на міських і обласних етапах, треба було продемонструвати свої знання, а також неординарний підхід до вирішення завдань.

Всі члени команди від Івано-Франківської області посіли призові місця: одинадцятикласник Михайло Андрусяк з Івано-Франківського академічного ліцею-інтернату отримав диплом ІІІ ступеня, а учень 10 класу Української гімназії №1 Станіслав Домбровський не просто увійшов до шістки переможців, а й набрав найбільшу кількість балів серед десятикласників.  

Компанія “Київстар” є генеральним партнером олімпіади з часу її заснування. В рамках загальнонаціональної соціально-освітньої ініціативи “Зроби свій внесок” (“Make Your Mark”) телеком-оператор надає підтримку талановитим школярам і студентам, які демонструють найкращі результати в точних дисциплінах.

“Україна впевнено входить в еру цифрових технологій. Інтернет речей, електронний уряд, розумні системи самообслуговування – це новий рівень життя, і нашій країні необхідні фахівці, які будуть впроваджувати високотехнологічні інновації. Саме тому ми підтримуємо талановитих школярів та студентів, а також стартаперів та молодих підприємців, які представляють кращі розробки в сфері точних наук, в тому числі в IT-напрямку”,  зазначила Алла Лаврентьєва, менеджер з корпоративних комунікацій Київстар.

Всі учасники нагороджені дипломами державного зразка. Також призери (37 старшокласників) отримали сувеніри, а переможці (6 володарів дипломів І ступеня)  смартфони “Microsoft Lumia 550” з підключенням до мережі Київстар.

“Через брак державних коштів було скорочено кількість учасників олімпіади. Однак завдяки підтримці постійних партнерів  національного телеком-оператора “Київстар” та компанії “Майкрософт Україна”  захід вдалося провести в повному обсязі. Завдання, які учні вирішують на олімпіаді, мають прикладний характер: вони максимально наближені до реальних умов, в яких існує і розвивається IT-сфера України. Отриманий досвід учасники зможуть реалізувати на практиці в багатьох галузях”,  відзначає Микола Кузічев, голова журі, автор ідеї Всеукраїнської учнівської олімпіади з інформаційних технологій.

Організатори вже найближчим часом планують вихід на новий рівень, налагоджуючи співпрацю з педагогами різних країн  це може дозволити Україні стати державою-засновником відповідної нової міжнародної олімпіади.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: