fbpx

Столична фірма з довічного утримання кинула напризволяще пенсіонера з Франківська. Від коми врятували сусіди. ВІДЕО

Суспільство 16:50, 19.01, 2017

Він був за крок від коми і міг спалити цілий будинок. Голодний і немічний чоловік жив у повній антисанітарії. Хоч мав доглядальницю від столичного центру "Пенсіон", якому переписав свою квартиру в обмін на довічне утримання.

Це вже другий клієнт центру, кинутий напризволяще. Схожа історія трапилась раніше у Києві, йдеться в сюжеті ТСН.

Повний під'їзд із димом переполошив мешканців, які одразу зрозуміли, що щось негаразд з їхнім 68-річним сусідом Мартином Джузом. У пенсіонера піднявся рівень цукру в крові і швидка у важкому стані забрала його в лікарню.

Медики припускають, що з огляду на стан пацієнта він взагалі не приймає цукропонижуючих препаратів. А ще вони були шоковані з того, що чоловік брудний і голодний, як безхатько.

Мартин Джуз живе сам, однак до нього приходить доглядальниця від столичного приватного центру допомоги та соцзахисту пенсіонерів. З ним чоловік два роки тому уклав договір пожиттєвого утримання в обмін на свою двокімнатну квартиру у спальному районі Івано-Франківська. Пенсіонер запевняє, що це все реклама, на яку він свого часу купився. Доглядальниця приходить, варить йому їсти суп і більше нічого не робить, навіть до магазину не ходить.

Сусіди запевняють, що саме доглядальниця так занедбала чоловіка. Кажуть, що не раз звертався до них із проханням дати хліба. Після того, як чоловік потрапив до лікарні, вона віддала ключі від його квартири сусідам і зникла.

У центрі "Пенсіон" роботою цієї доглядальниці задоволені і стверджують, що оскільки чоловік прожив з 2014 року до сьогодні, значить його годували. У договорі не прописані послуги доглядальниці, а це волонтерська робота, однак документи показати відмовились.

У місцевій соцслужбі розводять руками, адже відколи пенсіонер підписав договір про довічне утримання, вони втратили право опікуватися ним. Справу Мартина Джуза взялася розслідувати прокуратура Івано-Франківської області.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: