fbpx

Стрічку "Кіборги" збираються подавати на кінопремію "Оскар" від України

Культура 18:01, 13.01, 2018

Про таке сказав актор та режисер Ахтем Сеїтаблаєв.

"Ми будемо подаватися. Побачимо, як вирішать члени українського оскарівського комітету", – зазначив Ахтем Сеїтаблаєв.

Водночас Сеїтаблаєв зауважив, що переважна більшість міжнародних фестивалів класу А дуже ревно ставиться до прокату стрічки перед тим, як вона потрапляє на фестиваль, повідомляє "5 канал".

Він також розповів про перспективи прокату "Кіборгів" за кордоном:

"Я про це мрію. Ми драматургію побудували таким чином, щоб… не тільки в Україні, ми розраховували на західного глядача, принаймні я про це мрію, щоб стрічку побачили, ведуться перемовини зараз з Польщею, з країнами Прибалтики, з Німеччиною, є зацікавленість в Канаді і США. Ще ніяких договорів не підписано, тільки перемовини. І ми свідомо зробили так, побудували архітектоніку нашої розповіді, щоб будь-який глядач, який буде дивитися нашу стрічку, він зрозумів, хто є хто і що відбувається. І тому в нас і двомовність у фільмі присутня, якраз щоб підкреслити, що мова йде про цивілізаційний вибір… Зараз вже є нібито меморандум із МЗС про показ "Кіборгів" у кожній амбасаді по всьому світові. І Президент підтримує це наше бажання. Таким чином через горизонтальну культурну дипломатію показувати українське кіно".  

Нагадаємо, "Кіборги" з'явилися на екранах 7 грудня і в перший же вік-енд прокату фільм зібрав більш як 8 мільйонів гривень. За два вікенди показу стрічка зібрала 15,7 млн грн, а за результатами трьох тижнів прокату касові збори українського фільму "Кіборги" сягнули 19,3 млн грн. Таким чином фільм встановив новий рекорд для національних фільмів у вітчизняному прокаті. Стрічка розповідає про оборону Донецького аеропорту восени 2014 року. 5 гривень із кожного придбаного квитка будуть перераховані на допомогу родинам загиблих у боях за летовище. Згодом стало відомо, що кінотеатри продовжать прокат "Кіборгів", зважаючи на його мільйонні збори, поряд із "Зоряними війнами". 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: