fbpx

Студент франківського медуніверситету став призером Всеукраїнської олімпіади з інфекційних хвороб

Суспільство 11:22, 23.04, 2019

Нещодавно на базі Одеського медичного університету відбувся другий етап Всеукраїнської студентської олімпіади з інфекційних хвороб. Команда Івано-Франківського національного медичного університету була представлена студентами п’ятого курсу Степаном Шпариком, Іриною Глушкевич і Тарасом Шмигельським.

Конкурсний день розпочався з вступного слова членів журі. Після цього учасники приступили до розв’язання 40 тестових завдань та п’яти задач. Наступним етапом була робота з пацієнтами. Студентам потрібно було зібрати скарги та анамнез пацієнта, оглянути хворого і проаналізувати результати додаткових методів обстеження. На завершальній стадії 10 учасників, які були найкращими за результатами трьох турів, пройшли співбесіду з членами журі, після чого були підбиті підсумки, передає прес-служба ІФНМУ.

За результатами змагання студент ІФНМУ Степан Шпарик посів третє місце в загальному заліку, а також окремо відзначений грамотою за найкраще клінічне мислення.

Крім участі безпосередньо в олімпіаді, учасники були на екскурсії в симуляційному центрі, де тренували навички серцево-легеневої реанімації. В останній день студенти мали можливість відвідати визначні місця Одеси і з хорошими враженнями вирушили додому.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: