fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Спорт
  • Студент і викладач ІФНМУ перемогли на чемпіонаті України з гирьового спорту та встановили рекорди

Студент і викладач ІФНМУ перемогли на чемпіонаті України з гирьового спорту та встановили рекорди

Спорт 13:31, 04.04, 2018

Днями в Києві відбувся чемпіонат України з гирьового спорту серед чоловіків, юніорів та ветеранів. Вже традиційно змагання такого рівня не обходяться без представників Івано-Франківського національного медичного університету. Обидва наших спортсмени привезли золоті нагороди та новий рекорд України.

Студент третього курсу Олександр Шваб взяв участь у змаганнях серед чоловіків та юніорів у ваговій категорії до 65 кг і в обох здобув перемогу. Більше того, його результат – 57 підйомів довгим циклом двох 32-кілограмових гир  став найкращим серед усіх вагових категорій, тож наш богатир став абсолютним чемпіоном України, пише прес-служба ІФНМУ.

"Кілька змагань поспіль мені не вдавалося перейти межу в 51 підйом, бо вже на другій хвилині на руках зривалися мозолі, ставало слизько від крові та міжклітинної рідини, і це ставало своєрідним лімітуючим фактором, але я відчував, що можу більше, – розповідає Олександр Шваб. – Тому цього разу за порадою мого досвідченого тренера Романа Михальчука я спробував користуватися рідкою магнезією, і це спрацювало. За 10 хвилин я не зірвав жодного мозоля, і це дозволило значно покращити результат. Думаю, це не межа і я знову зможу покращити свій результат. Головне – продовжувати працювати над собою".

Тренер університетської збірної з гирьового спорту, Заслужений майстер спорту України, доцент кафедри фізичної реабілітації, ерготерапії та фізичного виховання Роман Михальчук виступив на чемпіонаті серед ветеранів у віковій групі 55-59 років у вазі до 75 кг і здобув впевнену перемогу. Його результат – 84 підйоми двох 24-кілограмових гир – став новим рекордом України серед ветеранів.

"Для нас ці змагання вже є традиційними, і традиційно ми привозимо з них нагороди, – розповідає Роман Михальчук. – Хочу відзначити виступ Олександра Шваба, який вперше показав результат у 57 підйомів і став абсолютним чемпіоном України. Так само мій результат 84 підйоми став найкращим серед ветеранів. Це говорить про те, що в Україні гирьовий спорт найкраще розвинутий саме в нашому університеті, бо ми стали абсолютними чемпіонами серед юніорів, дорослих і ветеранів".

Спортсмен та його тренер дякують ректору ІФНМУ професору Миколі Рожку та керівництву кафедри фізичної реабілітації, ерготерапії та фізичного виховання за всебічну підтримку та сприяння у виїздах на змагання. Вже незабаром, в кінці квітня, в Словенії відбудуться чемпіонат світу серед студентів і чемпіонат Європи серед дорослих і ветеранів. Обидва наші чемпіони мають право виступити там.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: