fbpx

Студент і викладач ІФНМУ здобули перемоги на чемпіонаті світу з гирьового спорту. ФОТО

Спорт 09:15, 25.10, 2017

Студент і викладач Івано-Франківського національного медичного університету взяли участь у чемпіонат світу з гирьового спорту. Головні змагання сезону відбулися днями в місті Лутракі, Греція. Франківські спортсмени привезли додому одразу три нагороди.

Студент третього курсу Олександр Шваб виступав у ваговій категорії до 65 кг у вправі підйом довгим циклом, інформує прес-служба ІФНМУ.

"Довгий цикл – це моя коронна вправа,  розповідає Олександр Шваб.  Я показав результат 51 підйом і здобув звання чемпіона світу серед юніорів. Паралельно змагався серед дорослих, але тут для перемоги не вистачило ще двох підйомів, тож тут здобув срібну медаль. Гирьовий спорт складний тим, що треба за обмежений час показати найкращий результат, тож потрібно постійно бути сконцентрованим, слідкувати за своїм темпом".

У змаганнях серед чоловіків Олександра випередив спортсмен з Італії. Між ними вже створилось певне суперництво, адже на попередньому чемпіонаті Європи в Угорщині у їхньому протистоянні на помостах гору взяв саме Олександр Шваб.

"Спорт дозволяє мені відволіктися від доволі складного навчання в університеті,  зізнається Олександр.  Під час тих двох годин на тренуванні я просто "відключаюся" від усього, отримую моральний відпочинок, пов’язаний з фізичною роботою".

Тренер Олександра, викладач кафедри фізичної реабілітації, ерготерапії та фізичного виховання, Заслужений майстер спорту України Роман Михальчук на цьому чемпіонаті світу вирішив виступити серед ветеранів.

"Для мене це був особливий турнір,  розповідає Михальчук.  Справа в тому, що це був 25-й чемпіонат світу, і саме 25 років тому, на першому чемпіонаті світу, який відбувався в російському Ліпецьку я став першим в Україні чемпіоном світу з гирьового спорту".

Ювілейні змагання в Греції вийшли більш ніж успішними  Роман Михайльчук встановив світовий рекорд у віковій групі 55-60 років!

Спортсмени дякують за підтримку ректору університету, професору Миколі Рожку та керівництву кафедри фізичної реабілітації, ерготерапії та фізичного виховання. Без допомоги в тренувальному процесі та сприяння у виїздах цих результатів не було б.

"Для Івано-Франківського національного медичного університету це справжній прорив,  говорить ректор Микола Рожко.  Ще ніколи ми не мали майстра спорту міжнародного класу, чемпіона світу з гирьового спорту, який на змаганнях представляє не лише наш університет, місто і область, а всю Україну. Тож зараз відбуваються справді історичні події. Сьогодні на нашому спорткомплексі створені чудові умови для занять спортом, і наші студенти мають можливість розкривати себе з різних боків. В університеті розвиваються різні види спорту, ми маємо чемпіонів України, в нас є член збірної України з веслування на байдарках і каное Наталія Жилюк. З другого боку, в медичному університеті дуже важко поєднувати спорт і навчання, тому для нас головне не результати, а те, щоб молодь вела здоровий спосіб життя, щоб замість вулиці наші діти приходили у спортзал".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: